"Hon har spottat oss alla i ansiktet"

Den ryska dopinghärvan rör upp känslor. Stavstjärnan Jelena Isinbajeva riktar stark kritik mot landsmaninnan Julia Stepanova, som var med och läckte uppgifterna om det ryska förbundets doping. – Hon har spottat oss alla i ansiktet, säger hon till ryska R-Sport.

ANNONS
|

JuliaStepanova var en av visselblåsarna inom rysk friidrott som startade den härva som skakat det ryska förbundet, och fått Wada att rekommendera en avstängning av samtliga ryska idrottare vid OS i Rio.

Stepanovas agerande hyllades som modigt i omvärlden - men på hemmaplan är hon inte lika populär. Jelena Isinbajeva, som hotat med att sluta sin aktiva karriär om de ryska friidrottarna portas från OS, är inte nådig i sin kritik mot medeldistanslöparen Stepanova.

– Hon är ond och har spottat oss alla i ansiktet.Hon har först och främst ingenting att göra i sporten igen och borde bli avstängd på livstid. Jag förstår inte hur en som använt dopning och sedan blivit avstängd sedan kan byggas upp som en superhjälte, säger Isinbajeva till R-Sport.

ANNONS
ANNONS