Kanadensiskan Sarah Nurse i samband med sin 'Foppa-straff' i anslutning till All Star-helgen i Florida.
Kanadensiskan Sarah Nurse i samband med sin "Foppa-straff" i anslutning till All Star-helgen i Florida. Bild: Marta Lavandier/AP/TT

Hon gjorde en "Foppa-straff" på NHL-stjärnan

Bland mängder av NHL-stjärnor var det Sarah Nurse som stal showen i samband med hockeyligans All star-helg.

ANNONS
|

Den tidigare OS-guldmedaljören för Kanada överlistade New York Rangers-målvakten Igor Sjestiorkin med en "Foppa-straff", det vill säga en likadan fint som Peter Forsberg använde sig av i OS-finalen i Lillehammer 1994 och även Kent Nilsson lyckades med ett par år tidigare.

Även om straffen nu inte avgjorde en OS-final betonade Sarah Nurse vilken betydelse det har för damhockeyn att få synas i sådana här sammanhang:

– Vi har jättekul men jag är också superglad över att få representera damhockeyn och få vara på samma is som några av de herrspelarna i världen. Det här ger uppmärksamhet åt vår idrott. Här är de bästa spelarna i världen, oavsett om det är kvinnor eller män, sade hon.

ANNONS

Straffen lades i samband med ett av de tävlingsmoment som inramar All star-helgen förutom den traditionella matchen. I en annan deltävling, "hårdast skott", vann svensken Elias Pettersson till vardags i Vancouver med ett slagskott på motsvarande 166 kilometer i timmen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS