Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Dina Meshref blev matchvinnare då Storfors tog första SM-guldet. Arkivbild.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Historiskt SM-guld till Storfors

  Det blev tredje gången gillt för Storfors BTK. Efter två raka finalförluster mot Eslövs PK lyckades laget i den tredje och avgörande finalen vinna med 5–2 och ta första SM-guldet.

  Stor matchvinnare blev Dina Meshref, rankad 40 i världen. Hon vann den helt avgörande matchen mot Alex Galic fram till 2–1. Här ledde Eslövstjejen med 6–1 i skiljeset, men till slut stod Meshref som vinnare med 11–9.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Detta är helt fantastiskt. Vi har laddat i Storfors i tio dagar och alla har bott hemma hos Anders Hulth. Vi är som en stor familj och jag är jättelycklig, sade Dina Meshref.

  Hennes seger satte sedan prägel på resten av matchen och Storfors fick det medflyt som oftast krävs i tuffa drabbningar.

  Alex Galic som var Eslövs matchvinnare förra året blev nu olycksfågel då hon även föll mot Mariann Juhasz med 9–11 i skiljeset.

  Seger i de båda matcherna hade betytt 4–2 till Eslöv i stället för 2–4 och vind i seglen för utmanaren.

  Meshref vann sedan över Gao Junji efter en helt fantastisk match av mycket hög kvalitet.

  - Jag vill förstås alltid framhålla laget, men helt klart har Dina Meshrefs medverkan höjt även de andra spelarnas nivå. Laget har tillförts en större trygghet och det var avgörande för att ta hem guldet, sade Anders Hulth.