Historisk. Hanna Sköld och Göteborg HC har vunnit en match i SDHL – och äntligen börjar GHC uppträda som ett lag.
Historisk. Hanna Sköld och Göteborg HC har vunnit en match i SDHL – och äntligen börjar GHC uppträda som ett lag.

Historisk seger för Göteborg HC

Det tog 16 omgångar för Göteborg HC att vinna en match i Sveriges högsta serie. – Nu ska vi börja ta lite poäng, lovar målskytten Hanna Sköld.

ANNONS
|

Göteborg HC 4

SDE2

4–2 hemma i Angered Arena mot bottenkonkurrenten SDE fick omklädningsrummet att koka efteråt. Rutinerade backen Matilda Carlsson ledde segersången, den som dessförinnan inte hörts en enda gång i SDHL.

– Det var på tiden nu. Det kändes verkligen så, för vi har varit närmare på slutet, säger Hanna Sköld.

Hon inledde målskyttet för dagen, fick ett perfekt pass från kanadensiska Tawnya Guindon – och utnyttjade friläget kliniskt.

SDE sköt förvisso nästan dubbelt så många skott som GHC, men det fanns ändå inget som oroade keepern Jule Flötgen. Comebackande Margot Möllersten prickade in tvåan och i numerärt underläge ökade Kirstine Eberhardt på till 3–0 efter två spelade perioder. Till slut blev det 4–2 ...

ANNONS

– Vi har härdats i SDHL-tempo, men vi har också vant oss med varandra. Nästan inga har ju spelat med varandra förut, så nu har vi blivit mer som ett lag – och spelat tillsammans, liksom.

Landslagsmeriterade Sköld lämnade Leksand för plugg i Halmstad – och pendlar varje dag till utbildningen i internationell marknadsföring.

– Jag missar väl nån träning lite här och där på grund av skolan. Men annars funkar det och jag har klarat alla tentor. Så det är skönt.

Hur har det känts personligen? Du hade som mål att ta dig till OS ...

– Det har inte känts så himla bra, om jag ska vara ärlig ... jag hade bakslag med mitt knä, men det är lite bättre nu. Det funkar. Sen så är det svårt att komma in i ett i nytt lag. Vi har haft det tufft som lag och då är det svårt att gå framåt själv också ...

Har du gett upp OS-drömmen, eller?

– Alltså, gett och gett upp ... men OS är inget som jag tänker så mycket på. Det är det inte, svarar Sköld ärligt.

GHC har ett lättare schema fram till jul – och möter de flesta av lagen på nedre halvan under nio matcher.

ANNONS

Redan på söndagen väntar AIK i Angered Arena.

– Ända fram till jul så har vi mer chanser att ta poäng än vad vi har haft tidigare, skulle jag säga. Om vi ligger i nu så kan vi få några bra matcher innan uppehållet. Vi har SDE två matcher till, möter Leksand och Brynäs också. Det är lag som ligger längre ner. Nu ska vi börja ta lite poäng.

ANNONS