Sebastian Ramhorn inledde Åtvidabergs målskytte mot Degerfors. Arkivbild.

Hett Göteborgsderby utan mål

|

Det kom 11690 åskådare för att se Göteborgsderbyt i superettan mellan Gais och Örgryte på Gamla Ullevi. De fick se mycket kamp och heta känslor – men inga mål. Örgryte dominerade matchbilden och skapade klart flest målchanser, men effektiviteten saknades och dessutom storspelade Gais målvakt Tommi Vaiho. Domaren Robert Daradic höjde det gula kortet nio gånger under matchen och på tilläggstid visades Gais-anfallaren Kieron Cadogan av planen.

Åtvidaberg tog andra raka trepoängaren efter seger med 3–0 på bortaplan mot Degerfors. Sebastian Ramhorn visade vägen genom att nicka in matchens första mål efter en knapp halvtimmes spel. Efter paus ökade Mahmoud Eid och Simon Alexandersson på Åtvidabergs målskörd. Degerfors har fått en tung start på säsongen och är efter fem matcher fortfarande utan seger.

Frej såg ut att få åka hem med tre poäng från bortamatchen mot Varberg. Hemmalagets Peter Nsima kvitterade dock i 85:e minuten och matchen slutade 2–2.