Henrik Lundqvist: "Det är för jävligt"

Svenska idrottsstjärnor reagerar med bestörtning på det misstänkta terrordådet i centrala Stockholm.

ANNONS
|

New York är fortfarande starkt präglat av 11 september-attacken 2001. Efter gårdagens lastbilsdåd förknippas även Stockholm med terror, död och rädsla.

- Det är hemskt. Vi lever i en tid nu när inget kan tas för givet längre. Sverige brukade kännas ganska säkert och trevligt att växa upp i. Nu läser man bara om gängkrig och dödsskjutningar, säger Henrik Lundqvist till Expressen.

ANNONS

Bara någon timme efter attacken kom beskedet att helgens internationella simtävling Swim Open i Eriksdalsbadet i Stockholm avgörs som planerat. Säkerheten har dock höjts för tävlingen med 900 aktiva från 25 länder.

- Det är förstås väldigt sorgligt det som hänt. Jag tror vi alla fick meddelanden hemifrån och våra tankar går till de drabbades familjer och vänner. Förhoppningsvis var det en olycka, sade den ungerska stjärnan Katinka Hosszu, trefaldig OS-guldmedaljör i Rio, på en pressträff.

Den svenska OS-guldmedaljören Sarah Sjöström sade till Aftonbladet :

- Jag blev såklart rädd när jag fick reda på vad som hänt. Det är en fruktansvärd dag i Stockholm. Mina tankar går till alla drabbade och deras anhöriga.

Golfstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén blev informerade om vad som hänt i Stockholm efter andra rundan av US Masters i Georgia i USA.

ANNONS

- Det är fruktansvärt om det är en terrorattack hemma i huvudstaden, det känns väldigt olustigt, sade Stenson.

Stenson slogs ut ur majortävlingen, men det idrottsliga misslyckandet kom i andra hand en sådan här dag.

- Då känns en missad "cut" ganska oviktigt, sade han.

Stockholmaren Norén, även han utslagen, höll med.

- Det är hemskt, men jag vet inte så mycket om det. Fruktansvärt, sade Norén.

TT

ANNONS