Hemskickade Gothia-klubben: "Vi är besvikna"

Laget som skickades hem från Gothia Cup spelade sin sista match på onsdagen - därefter fattades beslutet. Den Nordafrikanska klubben säger att de är besvikna över att ha skickats hem och tar nu avstånd från ledaren i fråga. – Vi trodde aldrig att det skulle hända, skriver klubben i ett meddelande till GP.

ANNONS
|

Det var i samband med invigningen av Gothia Cupsom en 36-årig man misstänks ha varit delaktig i sexuella ofredandenmot tre unga tjejer. Eftersomdet finns risk att han avviker är han försatt med reseförbud och får inte lämna Göteborg. Laget som han var på Gothia Cup med har lämnat turneringen och skickats hem.Både mannen och laget kommer från ett Nordafrikanskt land.

-Vi är verkligen besvikna, vi trodde aldrig att det skulle hända, attsaker skullegå den vägen, säger en företrädare för fotbollsklubben i ett meddelande till GP.

Tar avstånd

Klubben säger också att mannen inte tillhör deras fotbollsklubb i vanliga fall, utan jobbar i en organisation som de samarbetar med. De tar starkt avstånd från de misstänkta sexuella trakasserierna.

ANNONS

Personen berättar vidare att klubben har fått ta emot rasistiska kommentarer som blandar ihop islam med 36-åringens beteende, vilket de är upprörda över.

- Den här mannen representerar inte ett muslimskt land, det finns perversa personer i varje del av världen, säger företrädaren för klubben.

Oklar inblandning

I vilkenutsträckning någon eller flera personer ur laget varitdelaktigai trakasseriernaär fortfarande oklart.

- Jag har svårt att säga om det är den här mannens lag som varit inblandat eller om det har varit andra lag inblandade. Det kan ha varit andra nationaliteter också.Men det är klart att det finns fler som har varit och tagit på tjejerna, det vet vi, säger kammaråklagare Stefan Lind och berättar också att 36-åringen är utpekad somden enda vuxna person som varit i närheten.

Inte heller den aktuella fotbollsklubben har kunnatsvarapå om deras spelare varit inblandadeeller inte.

När beslutet kom hade laget redanspelat sin sista match och blivit utslagna. Ingen match ställdes alltså in, men deras hemresa flyttades fram så att de så snart som möjligt lämnadelandet.Enligt Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup, är det en slumpatt laget hannspelaklart turneringen innan beslutet meddelades.

-Det var helt betydelselöst för oss. Men jag kan inte säga några detaljer eftersom vi inte vill riskera att peka ut laget och på sätt störa den juridiska processen, säger han.

ANNONS

ANNONS