Hemliga medaljbonusen till VM-åkarna

Om Sverige lyckas väl i VM i Lahtis får samtliga svenska VM-åkare dela på en bonus från förbundet. 10 000 kronor per åkare ska ge extra medaljmotivation till landslaget.

ANNONS
|

VM i Lahtis glider i gång under onsdagen. För Sverige, som på det senaste mästerskapet i Falun tog hem nio medaljer, finns goda möjligheter till guld. Nu skriver Sportbladet att ett framgångsrikt VM ger pengaregn över samtliga svenska VM-åkare.

Om Sverige plockar hem minst fem och max åtta medaljer ger förbundet 10 000 kronor till alla åkare. Skulle Sverige nå upp i samma antal medaljer som vid VM i Falun utgår ytterligare 10 000 kronor.

– Vi har en gemensam medaljpott, som alla får ta del av om det går bra. Det är en lite rolig grej inför VM, säger landslagets chef Johan Sares till Sportbladet.

ANNONS

Viktigt bidrag för nya

För de etablerade åkarna är 10 000 ingen större summa. Men för de som nyligen slagit igenom på landslagsnivå skulle bonusen vara ett välkommet bidrag.

– För alla som står här bredvid (Teodor Peterson och Calle Halfvarsson) spelar det nog inte så stor roll om de får 10 eller 20 000 men för en annan som inte är i ett A-lag och försöker gå runt utan att jobba eller plugga så det är positivt, säger Karl-Johan Westberg, som gör sitt första mästerskap.

Förbättrar lagsammanhållningen

Dessutom bidrar systemet till förbättrad lagsammanhållning, menar förbundskaptenen Rikard Grip.

– Det är positivt att man ser oss som ett lag, för vi gör det här tillsammans. Det kan vara så att en åkare som inte kör något alls bidrar till att någon annan lyckas och då kan det vara fint att den åkaren får något med sig hem, säger han.

ANNONS