Hela Gothia Cups tandläkare

Även Folktandvården deltar under Gothia Cup. Med en mobil enhet hoppas de kunna hjälpa skadade spelare. – Det kan handla om allt ifrån tandvärk till skador som uppstår när de spelar, säger Mina Mehrpour, tandläkare.

ANNONS
|

Precis intill det Coca-Cola sponsrade ”Skills Area” på Heden har Folktandvården satt upp sin tandvårdscentral. De har funnits på Gothia Cup i 15 år och Mina Mehrpour har varit med varje gång. I vanliga fall är hon tandläkare och klinikchef på Folktandvården Angered men hon brukar alltid planera in deltagande under Gothia Cup. I år har det varit fullt upp hela veckan och när de öppnar på morgonen sitter spelare och väntar.

– Det är jätteroligt att möta massa människor från olika delar av världen. Det är både lärorikt och spännande att vara här, berättar Mina Mehrpour.

Den mobila enheten är fullt utrustad och kan göra all typ av behandling. Om det behövs kan de både ta röntgenbilder och laga tänder. Först och främst ska de ta om hand de som skadar sig under turneringen. Men de hinner även med en del annat under veckan.

ANNONS

– Har vi tid sitter vi inte sysslolösa så då undersöker vi de vi hinner, men i första hand är det akuta skador. Det kan handla om allt ifrån tandvärk till skador som uppstår när de spelar. Många som kommer hit har aldrig varit hos en tandläkare förut och har ofta ett stort behov av det, säger Mina Mehrpour.

Tandvården innebär en trygghet för de som deltar på Gothia Cup. Spelare kan njuta av veckan utan att behöva ha ont i tänderna, och föräldrar kan känna sig trygga i att deras barn får hjälp snabbt.

– Vi riktar oss till de barn och ungdomar som deltar i turneringen, hade de råkat ut för akuta problem hade de ändå fått bege sig till akutkliniken nu kan vi hjälpa till direkt istället säger Anders Ljungné tandvårdschef i Västra Götaland.

ANNONS