Målvakten Josefin Wickström i Heid inledde starkt.

Heid chockade Sävehof - sen tog mästarna över

Heid inledde derbyt starkt - men sedan tog Sävehof över och vann med 34-21. - Vi orkade inte hela vägen, säger Josefin Wickström, storspelande målvakt i Heid

|

Med den ena kanonräddningen efter den andra var det hon som såg till att gästerna inte fick någon större utdelning i början av matchen.

-Det kändes bra – och när räddningarna sitter växer självförtroendet. Jag kände mig taggad, säger Josefin Wickström som är tillbaka på allvar efter en lång skadeperiod.

Vilset Sävehof

Efter knappt tio minuter hade Heid ledningen med 5-2.

Och det var inte bara för att mästarna Sävehof uppträdde blekt och vilset.

Hela Heid var på tårna med aggressivt spel framåt - och längst bak hade man som sagt Josefin Wickström som tog det mesta, en rökare från Jamina Roberts och en straff från Ida Odén bland annat.

-En bra inledning där vi spelade som ett lag i alla moment, säger Josefin Wickström.

Undan för undan jobbade sig Sävehof in i matchen - men det dröjde ända till den 21:a minuten innan Partillelaget hade ledningen för första gången i matchen, 9-8 genom Elin Hallagård.

Mästarna var stressade

Julia Eriksson, som gjorde sex mål för Sävehof, alla i den första halvleken, gav sig på en förklaring till att mästarna inte fick igång maskineriet.

-Vi var stressade av derbyt och hade kanske vårens förlust i Heidhalen i bakhuvudet. Vi brände lägen, slarvade och fick inte till passningarna. I den andra halvleken ryckte vi upp oss, fick i gång spelet och tryckte på bra med flera olika målgörare, analyserar Julia Eriksson.

Heid med Kristina Zubonja, Annica Smidje och Janita Svenheden i spetsen krigade dock på bra och ställde till det för Sävehof med sina snabba omställningar. I paus hade dock Sävehof skaffat sig ett försprång med fem bollar, 16-11.

Även den andra halvleken Heid med full fart och reducerade till 12-16 till hemmapublikens jubel.

Men sedan handlade det mest om Sävehof.

Lossnade rejält

-När det lossnade så lossnade det rejält, konstaterar Julia Eriksson.

Även om Heid kämpade bra så var laget storleken för liten – istället var det Sävehofs tyngd, rutin och individuella spelskicklighet som avgjorde och där målskillnaden rann iväg rejält på slutet.

-Vi orkade helt enkelt inte stå emot och slarvade för mycket i jobbet hem, säger Josefin Wickström.

Någon systerkamp mellan vänstersexan Kristina (Heid) och målvakten Johanna (Sävehof) blev det inte eftersom Johanna Bundsen hade en känning i ena ljumsken och valde att avstå.