Hedman övertänd när Sverige föll

|

Tre Kronor fick en tung start i Kajotbet hockey games, och det blev en jobbig landslagscomeback för Victor Hedman. Tampa Bay-stjärnan var övertänd och hamnade i slagsmål i slutet av första perioden.

Det renderade i 2+2 minuters utvisning. Hedman fick sällskap av Jonas Ahnelöv i utvisningsbåset och därifrån kunde de se Tjeckien kvittera till 1–1.

Andra perioden var tre minuter gammal när Staffan Kronwall tappade pucken och Jiri Novotny kontrade in 2–1 bakom målvakten Jhonas Enroth.

Med den mardrömsstarten var det läge att samla ihop sig och spela säkert.

Men vad gör 21-årige Hedman då?

Jo, drar på sig en ny onödig utvisning som det effektiva hemmalaget omsatte i ett nytt mål, 3–1.

Men Tre Kronor kom tillbaka – och det snabbt. Tack vare två mål på 22 sekunder, Staffan Kronwall och Johan Harju, var det kvitterat inför slutperioden.

Det här var dock inte Kronwalls kväll. KHL-backen tappade markeringen vid tjeckernas 4–3-mål efter åtta sekunder i tredje perioden.

När Tre Kronor tog ut målvakten avgjorde Tjeckien matchen.