Real Madrid-jubel efter att Eden Hazard gjort segermålet i cupåttondelsfinalen borta mot Elche.
Real Madrid-jubel efter att Eden Hazard gjort segermålet i cupåttondelsfinalen borta mot Elche. Bild: Alberto Saiz/AP/TT

Hazard hjälte – första målet på åtta månader

Real Madrid var illa ute i åttondelsfinalen i den spanska cupen. Men trots underläge med 0–1 och spel med en man mindre i förlängningen lyckades storklubben vända och vinna mot Elche med 2–1.

ANNONS

Matchvinnare?

Eden Hazard, som därmed gjorde sitt första mål för "Los Blancos" på åtta månader.

Den numera 31-årige belgaren köptes för stora pengar från Chelsea sommaren 2019. Men tiden i Real Madrid har varit kantad av skador och dålig form. Det har förekommit flera rapporter om att Hazard ska lämna klubben, men så har inte blivit fallet.

Nu slog han alltså till med segermålet i en cuprysare.

Det var 0–0 efter full tid, varpå förlängning följde. Där blev vänsterbacken Marcelo utvisad efter att ha gjort omkull en motståndare som sista man – och i efterspelet av den efterföljande frisparken gav Gonzalo Verdú Elche ledningen.

ANNONS

Isco kvitterade dock, och med bara fem minuter kvar av förlängningen rundade Hazard Elches målvakt och satte 2–1.

Sedan tidigare är Real Sociedad, Mallorca, Rayo Vallecano, Cádiz, Valencia och Real Betis klart för kvartsfinal.

I den sista åttondelsfinalen möttes Barcelona och Athletic Club, där Athletic Club tog hem segern med 3–2 i förlängning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS