Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Hansdotter slagen av comebackande Schiffrin

  Frida Hansdotter fick ge sig mot comebackande Mikaela Schiffrin i första åket i Crans Montana. Svenskan, som leder slalomcupen, ligger tvåa inför andra åket som startar klockan 13.00.

  Med fyra tävlingar kvar att köra hade Frida Hansdotter ett utmärkt utgångsläge i kampen om slalomcupen. När Hansdotter – som gick ut först i dagens tävling i Crans Montana – startade hade hon 85 poängs försprång.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Att amerikanskan Mikaela Schiffrin dessutom var tillbaka i startfältet efter den knäskada hon ådrog sig i Åre i december sätter extra krydda på dagens tävling.

  – Det är kul att Mikaela kommer tillbaka, hon har varit saknad och är ju en ikon för sporten. Så nu är det upp till bevis för oss andra, sa Hansdotter inför tävlingen.

  Hansdotter var först ut med den röda ledarvästen på sig och körde ett fint åk. De närmsta konkurrenterna i toppen av slalomcupen följde efter men ingen höll samma nivå som svenskan.

  Men när det var dags för comebackande amerikanskan Mikaela Schiffrin fick svenskan ge sig. Hennes första åk var 27 sekunder snabbare än Hansdotter, som nu får rikta blicken och fokuset mot andra åket som startar 13.00.

  Maria Pietilä Holmners dag på jobbet blev inte lycklig. Hon gränslade tidigt i sitt åk. Nästa svenska Swenn Larsson gjorde bra ifrån sig och körde in på tolfte plats. Emelie Wikström, som åkte kort efter Swenn Larsson körde in något långsammare än sin landslagskollega och kom in på plats 16.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.