Frida Hansdotter. Arkivbild.
Frida Hansdotter. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Hansdotter kandiderar till IOK-kommitté

Frida Hansdotter ställer upp som kandidat till Internationella olympiska kommitténs aktivas kommitté. "Jag vill ge något tillbaka till idrotten och vara en röst åt idrottare", säger 35-åringen till SOK:s webbplats.

ANNONS

Sverige har inte haft en representant i IOK:s aktivas kommitté sedan sommarspelen i Tokyo i somras då tidigare höjdhopparen Stefan Holm avslutade sitt uppdrag. Tidigare simmaren Therese Alshammar fick då inte tillräckligt många röster för att ta en plats.

"Jag tycker det är viktigt att det finns svenskar med i aktivas kommitté. Jag har pratat med Stefan om vad han har jobbat med och jag tycker det är viktigt att vi belyser frågor som jämlikhet och yttrandefrihet", säger nya kandidaten Frida Hansdotter till Sveriges olympiska kommitténs (SOK) webbplats.

Hansdotter, som tog OS-guld i slalom i Pyeongchang 2018, avslutade karriären i mars 2019. Huruvida 35-åringen väljs in i IOK:s aktivas kommitté avgörs vid en omröstning under vinter-OS i Peking om fyra månader.

ANNONS

"Både IOK och SOK vill bygga en bättre värld genom idrott. Det tror jag också är möjligt och hoppas att de som röstar i Peking i februari ger mig chansen att vara med och bygga en sådan värld", säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS