Frida Hansdotter utmanade om pallplatserna i Levi. Bild: Bildbyrån.
Frida Hansdotter utmanade om pallplatserna i Levi. Bild: Bildbyrån.

Hansdotter fyra i premiären

Inför årets slalompremiär var frågan om någon kunde slå Mikaela Shiffrin – kanske Frida Hansdotter? När tävlingen var över var det dock en annan åkare som visat att amerikanskan går att slå.

ANNONS
|

Under lördagens slalompremiär i finska Levi var frågan om någon kunde utmana amerikanska Mikaela Shiffrin. En av utmanarna var Frida Hansdotter.

Efter första åket låg Hansdotter på en tredjeplats och Mikaela Shiffrin ledde tävlingen. På andraplats, 21 hundradelar efter Mikaela Shiffrin, låg slovakiskan Petra Vlhova.

– Jag är inte supernöjd med min åkning, men ändå skönt att känna att man är hyfsat med, sade Frida Hansdotter till SVT efter det första åket.

I andra åket var det slovakiskan som visade att Mikaela Shiffrin inte är oslagbar. Petra Vhlova vann tävlingen och amerikanskan halkade ner till en andraplats.

Hansdotter utanför pallen

Frida Hansdotter tappade i andra åket och slutade på en fjärdeplats,2,17 sekunder efter Vlhova, och en knapp sekund från tredjeplatsen. Trea i tävlingen blev WendyHoldener frånSchweiz.

ANNONS

Efter att åkt ur nio av tio slalomtävlingar förra säsongen slutade Anna Swenn-Larssonpå en glädjande sjundeplats. Emelie Wikström slutade på 14:e plats och den fjärde svenskan i tävlingen, Estelle Alphand slutade på 25:e plats.

ANNONS