Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Zuta lyrisk efter ännu en RIK-seger: "Vi är en maskin"

RIK fortsätter att vinna. Mot Ystad var det Jonathan Carlsbogård som ledde "de vita eleganterna". …– Vi är en maskin, ett riktigt lagbygge, säger tränaren Jasmin Zuta.

Eric Forsell Schefvert gav Ystad ledningen efter 42 sekunder i Lisebergshallen. Men Redbergslid skulle visa sig vara för starka för Ystad den här söndagskvällen. Det kan man tacka tre spelare lite extra för. Tobias Johansson och Emil Mellegård gjorde båda sju mål för Redbergslid – lagkamraten Jonathan Carlsbogård var dock värre med sina nio fullträffar.
– Han gör ett jäkla jobb i defensiven och tar många dueller och gör dessutom nio mål. Även om jag ser hur bra han är på träning så blir jag ändå imponerad. Han gör det riktigt bra, säger Jasmin Zuta och fortsätter.
– Men nio mål framåt, ja det är riktigt bra.

Trots att det blev 31 mål framåt så är det försvarsspelet som imponerade mest på tränare Zuta.
– Det har varit riktigt bra det får jag säga. Jag är imponerad av spelarna hur de jobbar tillsammans och hur starka vi känns. Vi har ju (Niclas) Fingren, (Jonatan) Wenell som gör det bra. Flera spelare som varit här ett tag har också tagit kliv och sen har vi ju "Tobbe" (Tobias Thulin) i kassen. Vi känns starka, säger han och fortsätter.
– Innan hade ju Ystad bara förlorat mot Kristianstad så vi visste att det skulle bli en tuff match. De har många bra spelare men jag måste återigen säga det, jag är väldigt imponerad av grabbarna i dag.

Men 31 baljor, inte så pjåkigt?
– Nej, anfallsspelet är också bra. Man vinner ju inte bara på försvar utan anfallsspelet känns bättre det med. Vi har en rörelse och attackvilja i laget och anfaller med många spelare. Det finns många alternativ framåt, säger Zuta.

Det känns som att ni är ett lagbygge i år?
– Håller med. Det är många spelare som tar ansvar och gör det bra. All cred till spelarna och mitt jobb är ganska enkelt egentligen. Jag tycker vi känns lite som en maskin, som ett riktigt bra lagbygge. Det är en fin gäng spelare och personer som vi har i laget i år.

Hur bra är ni i år egentligen?
– Det kanske är klyschigt svar nu men vi tittar inte längre fram än till nästa match. Det är lite styrkan vi har att vi tar en match i taget och hela tiden har tankarna där.

RIK vann med 31-28.

Mest läst