Wickström efter derbyförlusten: "Sista man vill"

Josefin Wickström storspelade. Det räckte långt – men inte hela vägen. Prestigederbyt mot Önnered förlorades.
– Att förlora mot dem är det sista man vill, säger Wickström.

ANNONS
|

Heid och storspelande burväktaren Josefin Wickström stod upp länge och väl, men till slut var Önnered ett snäpp för bra och det blev förlust i prestigederbyt för de rödsvarta.

– Vi körde på bra i nästan hela matchen, det är sista minuterna som det rann i från. Vi tappade det lite i slutet, humörmässigt. De slarvade lite mindre än oss, medan vi kastade bort några bollar, säger Wickström och fortsätter:

– Att förlora mot dem är det sista man vill vara med om ...

LÄS MER:De var bäst i derbyt i väst

Stor segerorganisatör hos gästerna var Jessica Ehrnbring och även om Wickström var bra med på noterna mot Önnereds skytte matchen igenom hade hon inget att sätta emot Ehrnbring i den första halvleken.

ANNONS

– Det är svintufft att möta henne. Man vet aldrig vad hon kommer göra nästa gång hon får chansen. Jag tänkte att "Nästa gång är jag förberedd, nu drar hon den i bortre", men så satt den i andra hörnet ... hon är full av överraskningar.

Men i den andra halvleken fick Heid bättre kontroll på Ehrnbring och Wickström kunde, trots att hon var missnöjd med sin inledning av matchen, glädjas åt en solid insats.

LÄS MER:Önnered bäst i väst – vann derbyt

– Jag hängde inte med i början, men sedan fick jag ett skott i huvudet och då blev jag lite förbannad, efter det blev jag bättre. Så det är väl det som krävs för att jag ska spela bra. Jag får tipsa alla lag därute att skjuta mig i huvudet helt enkelt, säger målvakten och ler snett.

"Kände att vi stod och stampade"

Förlusten till trots ser 24-åringen positivt på framtiden. Matchen mot Önnered var lagets första sedan huvudtränare Camilla Hultgren Dahlberg lämnade uppdraget som huvudtränare.

Hur har den här senaste tiden varit för er i spelartruppen?

– Jag tycker inte det har märkts att vi har påverkats av det som har hänt kring tränarläget. Jag tycker snarare att alla verkligen har bestämt sig att "Nu jävlar kör vi". Vi vill visa att det här ska inte påverka oss. Jag tycker att alla spelare har visat grym inställning, med bra träningar och starkt fokus inför den här matchen.

ANNONS

Hade ni i spelartruppen en del i beslutet att Camilla inte fick vara kvar eller kom det uppifrån?

– Det var gemensamt både från oss och uppifrån. Vi kände att vi stod och stampade lite och att vi inte utvecklades.

Hon tillägger:

– Camilla är en jätteduktig tränare, men vi kände kanske att samarbetet med oss och henne inte riktigt fungerade.

Under fredagskvällen, mitt under matchen, blev det officiellt att Magnus Lindqvist tar över klubben under resterande delen av säsongen.

Wickström hoppas att tränarskiftet ska bli ett avstamp mot en positiv vinter och vår.

– Vi har så mycket kvar att ge. Vi har många viktiga matcher framöver. Det ska bli svinkul att köra vidare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS