Wedberg ny generalsekreterare för SHF

IK Sävehofs tränare Robert Wedberg har sedan en tid varit tänkt som ny sportchef för klubben – under fredagen stod det klart att så inte blir fallet.
Istället blir han ny generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet, det offentliggör SHF i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Efter 34 år på posten som vd för SHF har Christer Thelin valt att gå i pension, något som gjort att man förändrar rollen, och tillsätter Sävehoftränaren Robert Wedberg som ny generalsekreterare.

– Det ska bli en fantastiskt roligt utmaning att bli generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Det är ett drömjobb för mig och det känns oerhört inspirerande att kliva på nu när handbollen är het efter två framgångsrika mästerskap och vi har både EM (herrar 2020) och VM (herrar och damer 2023) på hemmaplan att se fram emot.

– Samtidigt ska vi inleda ett nytt visionsarbete för att tillsammans med distrikten, våra 500 föreningar och 100 000 spelare utveckla svensk handboll ytterligare, säger Wedberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

Eftersom Wedberg skulle erastt Anders Eliasson som sportchef för Sävehof tvingas nu den sistnämnde bli manager, alltså både sportchef och tränare resten av säsongen.

LÄS OCKSÅ: Eliasson blixtinkallad som manager för Sävehof

SHF:s ordförande: "Erkänt skicklig"

Wedberg kommer tillträda på sin nya post 1 april och kommer till en början jobba parallellt med Thelin. SHF:s ordförande Fredrik Rapp är minst sagt nöjd med rekryteringen.

– Han är erkänt skicklig på att leda såväl små som stora organisationer och helt rätt person att arbeta med svensk handbolls vision, värdegrund och värderingar samt att involvera distrikten, föreningarna och våra partners på den spännande resa vi har framför oss.

ANNONS