"Vi är nära, men inte tillräckligt bra"

Sju poäng på åtta matcher. Mot Malmö kom Sävehofs andra raka förlust. – Vi är nära, men inte tillräckligt bra, säger Viktor Ottosson till C More.

ANNONS
|

Sävehof fortsätter att sladda i mitten av tabellen. Borta mot Malmö i Baltiska hallen åkte Partilleklubben, trots ledning med två bollar i halvtid, på lagets andra raka förlust. Och precis som i flera matcher den här säsongen var Sävehof bra med länge – men utan att det höll hela vägen.

– Vi är nära, men inte tillräckligt bra. Det känns som att vi ofta tappar det i slutet med något mål, vi gör ofta 45 minuter som är bra, men vinner inte. Vi måste bli bättre över 60 minuter, säger femmålsskytten Viktor Ottosson till C More efter matchen som slutade 28-25 i Malmös favör.

ANNONS

Trots en tung start, där Malmö tidigt gick upp i ledning med 4-1, lyckades dock Ottosson och Sävehof resa sig och när William Bogojevic skickade in ett straffmål i den första halvlekens sista sekund innebar det ledning för gästerna med 14-12 i paus. Men efter halvtidsvilan tappade bortalaget fart och flyt och drygt en kvart från slutet hade Malmö, där målvakten Dan Beutler imponerade med flera vassa räddningar, skaffat sig ett tre mål stort försprång. Ett underläge som Sävehof aldrig lyckades hämta in.

– Vi tar lägena alldeles för fort. Det känns som att vi går upp och skjuter iväg bollen bara, säger Ottosson.

Nederlaget var göteborgarnas femte raka i Baltiska hallen, mot Malmö.

– Vi möter ett bra lag, det är väl den enkla förklaringen, men annars kan vi inte skylla på någonting. De var värda att vinna.

Resultatet gör att Sävehof på åtta matcher har spelat in sju poäng och att klubben för tillfället placerar sig på en åttondeplats.

ANNONS