Trots segern – Önnered får lämna elitserien

ANNONS
|

Önnered vann sista matchen i kvalserien mot Västerås/Irsta med 25–18.

– Killarna gjorde vad de kunde och kämpade bra. Men det hjälpte inte. Man kan väl säga att vi föll med flaggan i topp, summerar tränaren Christer "CK" Karlsson.

Längst inne fanns en from förhoppning hos Karlsson om att man skulle få draghjälp av Aranäs i matchen mot Skövde.

– Men det är klart ett vilt kämpande Skövde är tufft, jag hade väl inte riktigt vågat tro på den hjälpen, Aranäs var ju dessutom klara, säger Christer Karlsson.

Nästa säsong blir det allsvenskan för Önnereds herrar.

– Det är klart att det aldrig är roligt att åka ur en serie, men jag tycker ändå att killarna verkar klara det bra. Vi var mentalt förberedda på att det kunde bli så, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det här skulle vi förstås ha avgjort tidigare, men nu är det som det är. Det finns många om i en lång serie, säger han.

Nu blev det i stället Skövde som förnyade elitseriekontraktet. Tack vare hemmasegern mot elitserieklara Aranäs, 26–20, i den sista kvalomgången gör västgötarna sällskap med gästerna och Ricoh i högsta ligan. Via tre raka mål genom Jonas Samuelsson, Alfred Ehn och Markus Stegefeldt, lagets bästa skytt med sju mål, gick Skövde från 18–16 till 21–16 och avgjorde matchen.

ANNONS