Tredje raka när Sävehof vann nervkittlare

Sävehof tog tredje raka segern genom att besegra Ricoh med uddamålet, 27-26 -Vi kunde avgjort tidigare, men slarvade onödigt mycket, säger Victor Fridén.

|

Under första halvlek stod Fridén själv för några av missarna.

Vid ställningen 6-5 efter drygt 13 minuter fick Sävehof straff. Victor Fridén stegade fram till sjumetersstrecket – men drog bollen utanför.

- Sådant som händer, även om det inte händer så ofta, säger han med ett skratt efter den viktiga tvåpoängaren.

Första fint-missen

Dryga minuten senare fick Fridén en ny chans att utöka då han kom ensam med gästernas målvakt Pontus Espling.

Men även den gången fick han se bollen missa nätmaskorna – finten med bollen bakom ryggen gick inte hem för en gångs skull.

- Lite nervkittel måste man ju bjuda publiken på… Men det är nog första gången någonsin som jag missat den finten – det kommer aldrig att hända igen, lovar Fridén.

Men skam den som ger sig.

Kort efter skapade Victor Fridén en ny chans och tredje gången gillt gjorde han inget misstag.

Med det viktiga målet kunde Sävehof hålla undan och vinna den första halvleken med 14-12.

Viktigt straffmål

Sävehof inledde den andra halvleken bra men sedan kom en rejäl svacka där Ricoh inte enbart tilläts att komma i kapp utan även lyckades ta ledningen.

Med drygt tio minuter kvar och underläge 22-23 fick Fridén åter en viktig roll när Sävehof fick straff.

- Den bollen skulle bara in, säger en nöjd Fridén som missat ett par matcher på grund av influensa och som fick spela lite mindre i den andra halvleken.

- Men det är ingen fara, jag känner mig pigg och stark igen, säger 29-åringen.

Det viktiga kvitteringsmålet gjorde att Sävehof var med i matchen igen.

Med mindre än en minut kvar dunkade Jonas Larholm in 27-25 och med bara två sekunder kvar reducerade Ricoh genom Henrik Olsson.