Johan Nilsson och Alingsås hade tiden på sin sida i torsdagens match.
Johan Nilsson och Alingsås hade tiden på sin sida i torsdagens match.

Traktorn Nilsson bara tutar och kör

ANNONS
|

Alingsås ledde matchen med 1–0 och 2–1, resten av tiden jagade de hemmalaget Guif. Men med tio sekunder kvar fick AHK chansen att ta timeout i likaläge 20–20, och möjlighet att avgöra.

– Vi bestämde vad vi skulle göra – Borgstedt skulle gå dit allt han hade, så skulle Enström springa in från kanten. Vi sa att Tholin säkert skulle följa med honom, i så fall skulle jag komma brett. Det funkade perfekt, säger Johan Nilsson.

Utan att tänka placerade han bollen under Guifmålvakten Aron Rafn Edvardsson, som storspelat hela matchen. Först när han vände sig om och såg de jublande lagkamraterna förstod Johan Nilsson att han hunnit avgöra innan tiden var ute.

ANNONS

– Helt fantastiskt. Fantastiskt skönt.

Johan Nilsson är det stora utropstecknet i Alingsås under slutspelet. Kantspelaren har blivit en nyckelfigur på högernio efter skadorna på Johan Fagerlund och Pål Wetterbrandt. I de tre spelade semifinalerna mot Guif har han varit AHK:s bäste målgörare i alla matcherna.

– Han är vår traktor. Så cool. Han gör några misstag men maler på och fortsätter skjuta. Det är mäktigt, säger tränare Mikael Franzén om 21-åringens utveckling.

Själv förklarar Nilsson framgångarna med förtroende och självförtroende.

– Det är förtroende och stöttande tränare och lagkamrater. Då är det bara att tuta och köra, säger Johan Nilsson.

Nu leder Alingsås med 2–1 i matcher och har chansen att avgöra på hemmaplan på lördag. Laget stod inför en liknande situation i fjol – fast då i kvartsfinal – där det hade chans att avgöra hemma i match fyra mot Kristianstad. Då förlorade AHK med uddamålet i de två sista matcherna.

– Vi är i lite bättre form i år än vi var förra året, lite mer i slag. Det var en lärdom vi tog. Och nu har de flesta spelat den här matchen, fast i fjol då, och det är också bra, säger Mikael Franzén.

Torsdagskvällens match utvecklades till hundra procent kamp, med många tekniska fel och individuella misstag. Alingsås sover i Örebro i natt, har matchgenomgång på fredagsförmiddagen innan de vänder hem till Alingsås och tränar under fredagseftermiddagen.

ANNONS

– Nu ska vi in och köra bara. Det handlar inte om något annat med det här laget, säger Franzén.

ANNONS