Tillbaka i vardagen: "Svårt att koppla bort"

ANNONS
|

De senaste veckorna har allt handlat om att försöka nå svensk framgång i EM på hemmaplan. Men efter ett mästerskap som inte riktigt blev som det var tänkt är förbundskapten Henrik Signell tillbaka i vardagen. Landslagsuppgiften är lagd åt sidan när Sävehof nu kör igång igen efter EM-uppehållet.

– Det är skönt att ha det här att återvända till. Det här är en annan miljö, där jag har varit med länge, där allting rullar på som vanligt, säger han till GP, innan han ska gå ut och leda sin första klubblagsträning på drygt en månad.

Det har varit några tunga dagar sedan EM-uttåget.

ANNONS

– Vi hade naturligtvis hoppats på mer. Det ligger en besvikelse kvar över resultatet i EM. Men i efterhand står det klart att deti nuläget finns ett antal lag som totalt sett är bättre än oss.

Har du haft svårt att lägga EM bakom dig?

– Jag har försökt ha några dagar där jag inte skulle tänka på handboll, men det har inte gått fullt ut. Man blir påmind om det, dels av folk man träffar men också att man kan komma på sig själv med att sitta och tänka på EM... trots att du egentligen vill göra något annat.

"Har svårt att koppla bort"

Att kombinera förbundskaptensrollen med tränarjobbet i Sävehof innebär att det blir väldigt mycket handboll för 40-åringen. Men trots att det har varit ett kämpigt mästerskap, där Signell har fått utstå en hel del kritik, har han ingen längtan efter en paus.

– Jag har lite svårt med det där att koppla bort. Det är lika bra att koppla på det direkt. Det är nya matcher och nya utmaningar som väntar. Här är man trygg, här omgärdas man av folk som tycker att du gör ett bra jobb. Det är något som kan behövas för alla människor ibland, att få tillbaka lite självförtroende.

ANNONS

Hur är detdå, efter en besvikelse, att med kort varsel byta fokus och vara påkopplad igen?

– Det hade varit tyngre att inte ha något nu, att man i stället bara skulle gå runt i ett år och vänta på nästa mästerskap. Eller vänta till nästa landslagssamling.

Han fortsätter:

– Här får man ny kraft och får jobba med det vi har gjort länge Sävehof. Det är mycket det här som driver mig, att få chansen att utveckla och jobba med spelare i deras vardag.

"Är nog trötta på min röst"

I förra veckan ledde han Blågult inför ett kokande Scandinavium. På onsdag reser han med Sävehof till Höör för match i Sporthallen mot H65. Skilda världar.

Hur är det att hantera den kontrasten?

– Det är så klart annorlunda ur aspekter som publik och bevakning. Men jag är väldigt tacksam över att jag fortfarande tycker att en match borta mot Eslöv är precis lika rolig som en Champions League-match. Sedan är det olika upplevelser, men just själva matchen ser jag fram emot på exakt samma sätt. När jag väl är där vill jag alltid vinna lika mycket.

Och Signell är knappast ensam om att byta EM till att vända hem för vardagen i Sävehof.Med sig tillbaka från landslagssamlingen har han Loui Sand, Ida Odén, Jamina Roberts, Emma Ekenman-Fernis, Olivia Mellegård och Johanna Bundsen.

ANNONS

– De är nog ordentligt trötta på min röst, mitt tugg och säkert mitt ansikte också, haha.

"Har varit intensivt"

Flera av landslagsspelarna har haft ett intensivt schema och Signell öppnar för att han kommer matcha vissa av dem lite försiktigt när seriespelet drar igång igen.

– Det har varit slitsamt och intensivt både fysiskt och mentalt. Vi har lite skavanker på spelare, vi får se hur vi gör, det är möjligt att några matchas lite mer försiktigt. Men det är från individ till individ.

När det gäller Olivia Mellegård är hon fortfarande indisponibel efter den hjärnskakning som hon ådrog sig mot Frankrike i EM.

– Det är på bättringsvägen. Hon är hemma och vilar, och det kan nog bli så några dagar till, säger Signell på måndagen.

ANNONS