Thulins kritik efter RIK:s första förlust: "Under isen"

Sent poängtapp mot Sävehof i premiären – mot Skövde inkasserade Redbergslid första förlusten för säsongen.
– Ingenting som vi kan ta med oss överhuvudtaget, säger en självkritisk Tobias Thulin till C More efter matchen.

|

Redbergslid såg ut att vara på väg mot en derbyseger i premiären mot Sävehof – men ett ras under matchens slutskede gjorde att klubbarna fick dela på poängen i lördags.

På onsdagen fortsatte motgångarna för Jasmins Zutas manskap som efter fem raka segrar mot IFK Skövde kammade noll borta mot västgötarna i bortapremiären.

Efter en jämn första halvlek, 12–12, ryckte hemmalaget, med Rasmus Wremer i spetsen, i från efter paus och vann med klara 28–24.

– Vi är helt under isen, säger en besviken och frustrerad Tobias Thulin till C More direkt efter slutsignalen.

"Kommer inte alls upp i nivå"

Skövde tog tidigt hand om initiativet i andra halvlek och med kvarten kvar var det sex bollars ledning till laget som förra säsongen missade slutspel.

– I första halvlek hade vi en period på en kvart som vi gjorde okej, men annars är det här ingenting som vi kan ta med oss överhuvudtaget, säger Thulin innan han sågade både sig själv och laget.

– Det är underkänt, såklart. Både jag, försvaret och anfallsspelet. Vi kommer inte alls upp i den nivån som vi ska. Det här var ett riktigt bottennapp.

Närmast väntar Alingsås på bortaplan för RIK. Lagen möts i Estrad 20 september.