Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Handboll2C-Dam2C-VM2C-Semifinal2C-Nederlanderna---Norge
Bild: CARL SANDIN

Thomsen kan ersätta Signell i Sävehof

Henrik Signell har gjort sin sista match som huvudtränare i Sävehof. Nu pekas Nederländernas förbundskapten, Helle Thomsen, ut som hans ersättare.
– Helle är väl det mest kända namnet vi har varit kontakt med men hon vet idag inte riktigt vad hon ska göra, säger Sävehofs sportchef Anders Eliasson om uppgifterna, till SVT.

Efter att ha radat upp SM-guld i Sävehof har Henrik Signell gjort sin sista match som tränare för Partilleklubben, åtminstone för den här gången, – för att i stället helt fokusera på sitt uppdrag som förbundskapten för det svenska damhandbollslandslaget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Så bra har Sävehof-spelarna varit under guldåret

Finalvinsten med 22–21 mot H65 Höör i Scandinavium blev därmed 42-åringens avslutning i klubben, som sedan en tid tillbaka har påbörjat jakten på hans ersättare.

Sävehof bekräftar kontakt

Nu skriver SVT att Helle Thomsen, förbundskapten för Nederländernas landslag och även tidigare förbundskapten för det svenska damlandslaget, är mästarnas huvudspår.

LÄS MER: Här är hemligheterna om spelarna i Sävehofs guldtrupp

Sportchef Anders Eliasson bekräftar att en kontakt har tagits med Thomsen.

– Vi räknar med att lösa tränarfrågan de närmaste dagarna. Helle är väl det mest kända namnet vi har varit kontakt med men hon vet idag inte riktigt vad hon ska göra, säger Eliasson till SVT.

Thomsen, som fick sparken från sitt klubbtränaruppdrag i CSM Bukarest, har sedan tidigare haft ett par Sävehof-spelare i landslaget, bland annat Johanna Ahlm och Sävehofs manager, Hanna Fogelström.

Läs mer om IK Sävehof
Mest läst