Tabelltvåan väntar Önnered i kvartsfinal

Önnered avslutade grundserien med hemmaseger mot Kristianstad. Nu ställs de inför en tuff uppgift när tabelltvåan Skuru väntar i kvartsfinal.

ANNONS
|

Önnered hade redan säkrat slutspelsplatsen och i sista grundseriematchen tog de emot Kristianstad. Det var bortalaget som inledde målskyttet men snart hade Önnered vänt till ledning 4-1. Det blev efter det en böljande tillställning där Kristianstad ledde med två mål i paus men Önnered när matchen var slut stod som segrare med två mål, 21-19.

Lagkapten Jessica Ehrnbring stod för sju av Önnereds mål under kvällen och blev med det matchens bästa målskytt.

– Vi hade en go känsla och så mycket krafter kvar i andra halvlek, det kändes bra hela tiden, säger hon.

Och om de sju målen?

ANNONS

– Fan va bra! Jag missade en straff, blev sur och gjorde lite spelmål istället!

Tränaren Hamed Khazrai:

– Vi visste om att det skulle bli en jämn och tuff match, vi hade pratat om det. Men för en gång skull hade vi allt i egna händer för att kunna ta sjätteplatsen och få ett bra utgångsläge inför kvartsfinalen. Jag tycker att vi gjorde en jättebra match. Det är inte många lag som bara har släppt in 19 mål mot Kristianstad.

"Blir nog riktigt vassa"

I och med segern slutar Önnered just sexa i tabellen. Skuru väntar i kvartsfinalen.

– Hade vi kommit sjua, åtta hade Höör valt oss ...

Hamed Khazrai funderar:

– Vi har 0–2 mot Skuru i serien. De är storfavoriter! Det är ett etablerat elitserielag med många spelare på varje position.

Men ni är inte chanslösa?

– Nej! Vi blir nog riktigt vassa.

Jessica Ehrnbring om Skuru:

– Man hade önskat att de hade valt Boden, men nu blev det som det blev. Jag är supertaggad! Vi vet att Skuru tycker det är jobbigt möta vårt utgrupperade försvar. Vi får utnyttja det och kriga ner dem.

ANNONS