Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

"Synd att vi inte började spela så lite tidigare..."

Kryss i Göteborgsderbyt. Mot Guif förlorade Sävehof med uddamålet och efter två matcher står Partilleklubben utan seger. – Vi är ett av de bästa lagen i serien på att gå rakt på mål, vi måste göra det ännu mer, då kommer poängen, säger Viktor Ottosson.

I premiären mot Redbergslid förra veckan var det dramatiskt och spännande ända in i slutet. Då slutade det oavgjort sedan Sävehof i sista sekunden missat möjligheten att med ett straffkast avgöra derbyt.

Mot Guif i årets första bortamatch var marginalerna än en gång inte på Partilleklubbens sida när det blev förlust med 29-28.  

– En typisk match mot Guif, mycket gnetande och långa anfall för dem. Vi låg under hela matchen och fick jaga och kunde aldrig riktigt släppa loss, säger Viktor Ottosson. 

Efter 45 jämna minuter, där Sävehof vägrade släppa kontakten med hemmalaget, lyckades Guif rycka till sig en tremålsledning. Ett övertag som Sävehof under resterande delen av matchen fick slita hårt för att försöka nå ikapp. Och med mindre än fem minuter kvar var det hemmaledning 27-23. Men trots fyra måls underläge var det ytterst nära att gästerna ändå kämpade till sig en poäng. 

– Vi började spela lite mer desperat och gick mer rakt på mål än vad vi hade gjort innan i matchen, det gav resultat, synd att vi inte började spela så lite tidigare bara... , säger Viktor Ottosson. 

"En chansning som inte gick hem"

En stark upphämtning bäddade för en dramatisk slutminut och när Guif med bara sekunder kvar av matchen blåstes av för tekniskt fel tändes för en sekund en strimma av hopp i bortalaget. Gzim Salihi fick snabbt tag i bollen och skickade en svepande passning upp mot Viktor Ottosson, kastet var dock helt missriktat, slutsignalen ljöd och Sävehof fick aldrig någon sista kvitteringschans. 

– Jag förstår att man är stressad, och jag vet inte exakt hur mycket tid det var kvar, men vi hade nog kunnat kasta upp bollen och gjort ett par passningar, men det är lätt att säga efteråt.

Han fortsätter: 

– Det var en chansning som tyvärr inte gick hem. 

Men trots att Sävehof efter två matcher ännu inte har fått känna på hur det är att vinna är Viktor Ottosson inte bekymrad. 

– Vi är ett av de bästa lagen i serien på att gå rakt på mål, vi måste göra det ännu mer, då kommer poängen. 

– Första matchen tycker jag att vi borde vunnit, men det här är en riktigt tuff bortamatch. Det är klart man vill vinna när man väl är här, men det har bara gått två matcher, vi ska bara köra på. 

Läs mer om IK Sävehof
Mest läst