Sveriges mardrömsbesked – duon har testat positivt

I kampen om att nå en EM-semifinal väntar en avgörande match mot Norge på tisdag. Men Sverige kommer att få klara sig utan både Andreas Palicka och Felix Claar som har testat positivt för covid-19.

ANNONS
|

Det är upplagt för en riktig rysare under tisdagen. Sverige, Spanien och Norge har alla sex poäng inför den avslutande omgången i mellanrundan – där bara två av lagen kan gå vidare.

Nu har Sverige drabbats av en tung smäll. Både Palicka och Claar har testat positivt och kommer att missa matchen.

– Tyvärr fick vi det här tråkiga beskedet i morse och det är förstås ett avbräck att vi inte kan använda två så duktiga spelare i en så viktig match, men samtidigt är det ingenting vi kan göra åt det nu. Nu är det nya förutsättningar för oss inför matchen mot Norge och vi ska slåss om en semifinalplats även utan Andreas och Felix, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till handbollslandslaget.se.

ANNONS

Med ordinarie lagkaptenen Palicka borta så kommer i stället Max Darj att bära lagkaptensbindeln mot Norge.

Jonathan Edvardsson kallas in

Sverige är sedan tidigare drabbat av covid-19 i truppen och har spelare som sitter i karantän. Nu står det också klart att en spelare kallas in till truppen.

Mittnian Jonathan Edvardsson, tidigare lagkapten i Sävehof, kommer att ansluta till truppen senare under dagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS