Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/14

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Sverige föll trots makalösa vändningen

  Svenska handbollsdamerna bjöd upp till kamp mot Nederländerna – men det räckte inte hela vägen och till slut missade man chansen till ett historiskt brons.
  – Det är så jäkla tungt, säger Bella Gulldén.

  Hon gjorde sitt åttonde mästerskap för Sverige och har, som vanligt varit en av lagets bästa spelare. Men efter den bittra förlusten i bronsmatchen var Bella Gulldén nedslagen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det är så jäkla tungt. Nu när man ändå var så nära så känns det extra mycket, säger hon.

  Den första halvleken var Nederländerna överlägset, och Sverige såg inte ut att ha krafter kvar efter den tuffa semifinalen mot Frankrike. Efter 30 minuter befann sig Sverige i ett underläge med sex mål och drömmen om medalj kändes avlägsen.

  Inför andra halvlek fick Filipa Idéhn kliva in mellan de svenska stolparna – ett drag som blev lyckat. Räddning på första skottet, mål när Gulldén kunde kontra och det fanns ett blågult hopp om medalj igen.

  – I den första gör de mål på det mesta, vi håller oss inte till våra avtal och är inte riktigt där på något sätt. I halvtid var vi riktigt förbannade och kände att vi måste höja oss. I andra är vi ett helt annat lag, de kommer knappt fram till mål. Det är verkligen två helt skilda halvlekar, säger Bella Gulldén.

  Föll trots makalös vändning

  Sverige närmade sig sakta men säkert igen och under andra halvlekens inledande kvart lyckades Nederländerna endast göra två mål, medan Gulldén & co ryckte upp sig ordentligt och gick från 10–16 till ledning 18–16..

  Men matchen blev en rysare när Nederländerna svarade igen. Vid ställningen 20–20 sköt Olivia Mellegård i stolpen, och i stället gjorde holländskorna tre snabba mål – och matchen var avgjord. Slutresultatet blev 24–21 till Nederländerna.

  – Det är väl klart att man är besviken, men hade någon sagt innan att vi skulle bli fyra så hade man varit nöjd. Jag tycker att vi har tagit jättestora kliv bara sedan ett år tillbaka. Nu har vi varit i semifinal, folk har fått känna på det och det är något vi vill igen. Det kommer förhoppningsvis vara ett ännu bättre Sverige om ett år, säger Bella Gulldén.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.