Sverige avgör danskens öde

Danmark kommer att kunna använda René Toft Hansen – som stoppats av sitt otillåtna armbågsskydd – i minst tre av de resterande gruppspelsmatcherna i handbolls-VM. Bahrain, Qatar och Egypten har alla gett sitt godkännande, medan Sverige fortfarande inte lämnat något besked.

ANNONS
|

Det fortsätter att röras om i soppan som det internationella handbollsförbundet IHF kokat på Toft Hansens armbågsskydd.

Efter att först ha skärpt reglerna kring vilken sorts skydd som får användas meddelade sedan IHF:s ordförande Hassan Moustafa, i en intervju med danska TV2, att Danmark kan få dispens för Toft Hansens speciella skydd som har metallskenor insydda – men bara om motståndarna säger ja.

Charmoffensiv

Försvarsspecialisten Toft Hansen spelade inte i Danmarks VM-premiär mot Argentina (33–22), men kommer att kunna vara med mot i alla fall Bahrain, Qatar och Egypten och skrivs således in i truppen. De tre länderna har alla sagt ja till att skriva på det godkännandet som behövs, efter att danske landslagsläkaren Steen Bo Kalms, överledaren Jan Kampman och lnjespelaren Jesper Nøddesbo åkt till de lagens hotell för att inleda en charmoffensiv.

ANNONS

"Det här är fantastiska nyheter och jag är otroligt tacksam för att de tre länderna har visat fair play och sportsmanship", säger tränaren Gudmundur Gudmundsson i ett pressmeddelande, enligt TV2.

Sverige kvar

Sverige, som möter Danmark på måndag kväll, är det enda laget som hittills inte sagt ja. Det slutgiltiga beslutet ska fattas av Svenska handbollsförbundet.

Danmark ska också försöka få godkännanden från alla de övriga VM-lagen, för att vara säker på att kunna använda René Toft Hansen när slutspelsmatcherna drar igång.

Armbågsskyddet förbjöds först med hänvisning till skaderisken för andra spelare.

ANNONS