Svenskorna EM-tränade - mot rivalerna

I onsdags spelade Sverige match mot Frankrike. I går tränade lagen tillsammans. – Det är nyttigt att möta ett annat lag på träning, säger förbundskapten Henrik Signell till GP.

ANNONS
|

Frankrike och Sverige hade en tuff drabbning mot varandra på onsdagskvällen i Estrad Alingås. En match som fransyskorna vann med 27-21. Inte ens ett dygn senare stod lagen uppradade på samma plan igen. Då för en gemensam träning.

– Match är match, när man ställer upp så här blir det lite annorlunda, men när det väl gäller så vill man prestera så bra som möjligt, säger Henrik Signell.

Vad är fördelen med att köra ett sådant här upplägg?

– Man kan nöta vissa grejer, man har tid att stanna upp och prata om situationer på ett annat sätt.

ANNONS

Han fortsätter:

– Tillsammans med Frankrike har vi ett upplägg där vi lite kan beställa vad man vill ha av varandra. Om vi vill träna på att möta en viss typ av försvarsspel eller anfallsspel så kan vi önska det.

Initiativet uppskattades av spelartruppen.

– Det var jätteroligt att träna med dem. De är snabba som fan, säger Loui Sand.

Hon fortsätter:

– Vi har kört samma grej med Norges landslag. Jag tycker det är roligt och givande att möta lite annat motstånd på träning, i stället bara för att skjuta på samma målvakt dag ut och dag in.

Vänstersexan fick medhåll av Filippa Idéhn.

– Man går lite hårdare för det när man möter ett annat lag på träning. Både i försvar och anfall. Det blir lite annorlunda, man vet ju inte riktigt vad de andra gör. Vi känner ju varandra i landslaget så då vet man lite mer om spelarna man möter, säger målvakten.

Träningen var Sveriges sista innan avresan till Stockholm, där det på söndag väntar EM-premiär mot Spanien. Och så här långt är Henrik Signell belåten med vad han har fått se av sitt lag under uppladdningen inför mästerskapet. Inte minst gläds han över det defensiva spelet - som på förhand har varit ett orosmoln.

ANNONS

– Sammantaget är jag väldigt nöjd med vårt försvarsspel. Det har blivit en markant förbättring.

Men han är medveten om att det fortsatt finns delar som kan bli bättre. I träningslandskampen mot Tyskland tappade Sverige en tiomålsledning och mot Frankrike försvann fyra måls övertag snabbt när svenskorna rasade ihop i den andra halvleken.

– Det är inget vi är nöjda med. Vi vill hålla en hög och jämn nivå hela tiden. Men vi pratar om det och gör vad vi kan för att göra det bättre. Jag tycker vi kommer framåt hela tiden med den biten.

– Mot Tyskland var det bra i en halvlek. Mot Frankrike höll vi i det bra i 45 minuter. Så mot Spanien kanske det blir 60 minuter?

Och längtan efter Spanien-matchen på söndag är påtaglig i landslagslägret.

– Jag vill bara ha igång matchen. Kan de inte bara sätta igång den där jäkla premiären nu?, säger Loui Sand och skrattar.

ANNONS