Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Svenskan första kvinnan på toppositionen

Under lördagen skrevs det historia i handbollsvärlden av en svenska. Anna Rapp blev invald i IHF:s exekutivkommitté – som första kvinna någonsin.

När Internationella handbollförbundet hade kongress i Turkiet röstade man den tidigare svensk landslagsspelaren Anna Rapp som kassör i sin exekutivkommitté. Därmed är hon den första kvinna någonsin i kommittén. Exekutivkommittén är IHF:s högsta beslutande organ och har bara fem medlemmar. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har inte varit något mål jag haft i livet att få en sådan här roll, men när jag fick frågan kunde jag inte se varför jag skulle tacka nej, sa Anna Rapp till Handbollslandslaget.se inför helgens kongress.

Anna Rapp gjorde under sin aktiva karriär 158 landskamper och 303 mål. Med klubblaget Skuru vann hon ett antal SM-guld och 1999 blev hon utsedd till årets bästa spelare i Sverige. 

Inför kongressen var Anna Rapp den enda kvarvarande kanditdaten till rollen och när hon röstades in var det med 130 röster för, 6 emot och 7 som avstod. 

– Någon måste ju vara först och det skulle såklart vara både roligt och inspirerande att vara första kvinna där, sa hon inför helgen. 

Läs mer om Handboll
Mest läst