Svenska glädjebeskedet: Stjärnan spelar OS

Kim Anderssons knäproblem har varit ett stort orosmoln på handbollslandslagets himmel. Men nu ger landslagsledningen lugnande besked: Superstjärnan kommer att kunna spela OS i Rio.

ANNONS
|

Under hela sin karriär har Kim Andersson haft stora skadeproblem. Inför OS i Rio de Janeiro har det kommit oroande uppgifterna om att den svenske niometersspelaren än en gång skulle tvingas lämna återbud till ett stort mästerskappå grund av skada. Sedan början av sommaren har Andersson haft problem med brosk i sitt högra knä, vilket bland annat gjorde att superstjärnan fick lämna återbud till Sveriges VM-kval i juni.

Men att det inte skulle bli något OS-spel för Kim Andersson verkar lyckligtvis inte särskilt troligt. Ystadsspelaren harunder den senaste veckanvarit med och tränat för fullttillsammans med övriga laget under Blågults förberedelseläger i Strömstad.

ANNONS

"Kim tränar för fullt"

Och till Viasatsport.se gav landslagets presschef lugnande besked gällande 35-åringensknäproblem.

– Kim tränar för fullt, han är med i truppen för att spela. Vi åker till Rio med 14 spelare och två reserver, då har man inte råd att ta med halvskadade spelare, säger han.

Sedan debuten 2001 har Kim Andersson gjort 212 landskamper för Sverige, där OS-silvret från London 2012 sticker ut.

I morgon flyger handbollslandslaget till Portugal för ett slutläger innan man därifrånåker vidare till Rio och OS 1 augusti.

ANNONS