Svensk storkross i VM-premiären

Sverige krossade Bahrain i premiären och fick en drömstart på världsmästerskapet i Frankrike.

|

Sverige, som numera får klara sig utan landslagspensionerade kuggar som Tobias Karlsson, Mattias Andersson, Jonas Källman och Kim Andersson, fick en riktig pangstart på världsmästerskapet i Frankrike. När Blågult gick upp mot Bahrain i den första gruppspelsmatchen var det klasskillnad från första minut.

Ett aggressivt och stabilt försvarsspel satte grunden. Och den defensiva skärpan kombinerat med offensiv fart och finess och ett målvaktsspel i världsklass av Mikael Appelgren gjorde att Bahrain direkt hamnade i gungning. När nio minuter var spelat hade Bahrain fortfarande inte hittat nätet. Tio sekunder senare kom så motståndarnas första mål, men det hjälpte föga.

Appelgren fortsatte att briljera mellan stolparna och framåt lyckades Sverige, ju längre halvleken led, allt bättre med att förvalta sina många målchanser. Och med 17-5 i halvtid i svensk favör var det avgjort redan i paus.

Sverige hade full kontroll

I den andra halvleken fortsatte Sverige, som i halvtid bytte ut formstarka Appelgren mot Andreas Palicka i mål, att trumma på. Åtminstone inledningsvis. Men i takt med att förbundskapten Kristján Andrésson valde att rotera och ge samtliga spelare matchtid började det blågula spelat att hacka något. Bahrain tilläts få fler offensiva chanser och resultatmässigt blev den andra halvleken betydligt mer jämn än den första.

Något hot för segern var det dock aldrig tal om. Sverige hade full kontroll på händelserna och kunde lämna VM-premiären i Paris som vinnare med klara 33-16 i matchprotokollet. En drömstart på mästerskapet för Sverige och den nytillträdde förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Segern var Sveriges 15:e raka premiärseger i ett världsmästerskap.