Svensk förlust mot Danmark

|

Sverige förlorade en jämn och bra match. Danmark ledde i stort sett hela matchen.

Det svenska laget släppte dock aldrig kontakten. Och hade i slutskedet ett par bra chanser att gå i fatt.

Men först kastade målvakten Cecilia Grubbström bort en kontringschans. Anfallet efter dubbelstudsade Linnea Torstensson bort läget.

Bra svenskt försvarsspel och en mycket bra match av Johanna Ahlm. Även om hon var besviken.

- Klart man är besviken, ett mål i dag och ett mål i går, sa Ahlm till TV4 Sport.

Ahlm tyckte ändå att Sverige spelat bra försvarsspel och gjort en del bra saker. Samtidigt var laget inte tillräckligt effektivt framåt.

På måndag väntar Frankrike i åttondelsfinal. En motståndare som genom åren varit mycket svår för Sverige, och silvermedaljör vid senaste VM.

En mardrömsmotståndare?

- Mardröm och mardröm, jag såg Frankrike som favorit före VM. De har ett komplett lag, men det har vi också. Och ett mål räcker.

19-20 59.22 Svensk straff, Johanna Ahlm.

59.00, Danmark tar time out.

58.08. Danmark får en utvisning. Sverige chansar med en sjunde spelare. Målvakten ut alltså. I anfall. Men Torstensson missar igen.

Svensk time out.

18-20, 57.36 Danskt genombrott och nu ser det tufft.

56.40 Jessica Helleberg får två minuter.

55.30 Sverige har ett kanonläge för kontring men Grubbström slänger bollen långt, alldeles för långt.

18-19 54.40, Ulrika Ågren från linjen.

17-19, 54.10 Danskt mål på kontring.

Torstensson missar skott och hon har nu ett bräckligt självförtroende.

17-18 52.20 Ahlm snurrar till och lägger in bollen. Hon har varit bra.

16-18 51.39 Dansk straff i mål och två minuter på Tina Flognman.

16-17 50.53. Helleberg igen. Från vänsterkanten. Stiligt.

Danmark åker på utvisning två minuter, sista chansen för Sverige.

15-17 50.03 Danskt genombrott och mål.

Danmark tar time out med ungefär tio minuter kvar att spela.

Nu kommer Jamina Roberts in.

48.30 Helleberg två minuters utvisning, spel 5-5 i 20 sekunder. Och Danmark skjuter i stolpen.

Grubbström räddar men Sverige missar bra lägen i anfall.

46.56 Dansk utvisning.

15-16, 46.12. Jessica Helleberg lobbade från kanten. Sverige bör inte förlora, då väntar Frankrike i åttondelsfinalen.

14-16 Danskt mål under utvisningen.

14-15. Dansk kontring, mål och utvisning på Anna-Maria Johansson.

14-14 efter drygt 43 minuter.

Andra halvlek inleddes med bättre anfallsspel och efter 41.16 tog Sverige ledningen med 14-13 genom Johanna Ahlm. Den förre Sävehofspelaren inledde halvleken lysande.

Det har varit två bra försvar och målsnålt när Sverige möter Danmark i sista gruppmatchen i VM.

En seger med tre mål eller mer innebär gruppseger och Japan i åttondelsfinal.

Danmark hade ledningen med 9-8 i paus. Men det kändes som om Sverige hade betydligt mer att ge.

Kantspelaren Jessica Helleberg fick en tuff smäll och det blödde kraftigt från ögonbrynet. Efter paus var hon tillbaka – sydd.