"Stort och viktigt steg för handbollen"

Klubbarna i handbollens högstaligor på både herr- och damsidan ska teckna kollektivavtal med sina spelare – det har Elitföreningarna i handboll beslutat.

ANNONS
|

Det var under onsdagsförmiddagen som nyheten att klubbarna i Handbollsligan och SHE ska teckna kollektivavtal presenterades.

Beslutet fattades under helgen av Elitföreningarna i handboll.

Avtalet kommer reglera anställningsvillkoren för handbollsspelare, och är framförhandlat mellan Unionen, Arbetsgivaralliansen och representanter från SHE och Handbollsligan.

– Jag är glad att föreningarna efter en lång process fattat detta beslut. Som jag ser det är helgens beslut ett steg på vägen mot en mer professionell handbollsverksamhet. Dessutom är jag stolt över att avtalet gäller både herr- och damelitföreningarna, säger Olle Hagström, avgående ordförande i Svensk Elithandboll herr, i ett pressmeddelande.

– Det är stort och viktigt steg som handbollen tar. Kollektivavtalet innebär tydligare och bättre förutsättningar såväl för föreningarna som för spelarna, säger Håkan Lagerquist, ny ordförande i Svensk Elithandboll dam.

ANNONS

Det nya avtalet träder i kraft den 1 maj 2019.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS