Amanda Berg, målvaktsdebutant i Önnered.
Amanda Berg, målvaktsdebutant i Önnered.

Storförlusten som smakade bra

ANNONS
|

Amanda Berg fyller 18 år i morgon men fick en tidig present i går. En kvart in i första halvlek bytte hon av Linnéa Andreasson i målet och fick därmed kliva in på planen i elitserien för första gången. Mot obesegrade Sävehof som vunnit fem SM-guld i rad och har landslagsspelare på varje position.

– Helt otroligt, säger Amanda Berg.

Målvakten Berg har bara tränat med Önnereds A-lag i två veckor, sedan Hanna Edvardsson skadade sig. För bara några veckor sedan var hon med och tog en fjärdeplats i junior-SM – i går kastades hon in mot det bästa Sverige har. Och hon gjorde det bra. Berg stod för flera räddningar i öppna lägen från sex meter och gjorde landslagsspelaren Jamina Roberts frustrerad. Dessutom fick hon Jenny Alm att missa en straff.

ANNONS

– Det är bara att ta chansen och vara stolt över det man lyckas med. Att jag ändå tar så mycket som jag gör, jag kunde inte vara gladare, säger målvakten.

Det blev aldrig någon slutspelsdramatik i Partillebohallen. Sävehof kom ut med ett väldigt fokuserat försvarsspel och såg till att det aldrig blev någon match. Men en hemmaspelare njöt lite extra trots det svaga motståndet – Jenny Alm gjorde sin andra match efter fingerskadan som hållit henne borta från spel i fem veckor och börjar leta sig tillbaka till matchform.

– För mig är det ju bara kul att få spela igen. Klart att det kanske är först i semifinalen som allvaret börjar men de här matcherna är bra för oss för att få träna 3-2-1-försvar och andra saker inför semifinalen, säger Alm.

Rehaben har snarare varit en ny försäsong med fystränaren Elvir Rakovic, men Alm menar att kroppen börjar kännas lite lättare igen och att formen är på väg.

– Jag har kört den sjukaste rehabperioden. Jag hoppas det betalar sig nu, säger Alm.

ANNONS