Stjärnan lämnar Sävehof: "Ett tufft beslut"

På måndagskvällen kom Johanna Bundsen åter till Landvetter efter en dagstur till Danmark och nya klubben København Håndbold. -Ett tufft beslut att ta, men nu känns det som härlig utmaning, säger hon.

ANNONS
|

Efter tio framgångsrika år i Sävehof med hittills åtta SM-guld lämnar landslagsmålvakten Johanna Bundsen, 25, klubben efter säsongen.

Som GP kunde avslöja under måndagen har hon skrivit på ett treårskontrakt med nya klubben som gäller från första juli. Under de senare tid har parterna haft tät kontakt och häromdagen kritade hon under.

– Det har varit jättesvårt, ärligt talat så tvekade jag ända fram till den stund som jag skrev på, säger hon till GP och utvecklar:

– Under alla mina år i Sävehof har jag trivts så himla bra. Där finns min trygghet och mina vänner och där har jag inte minst haft fantastiska sportsliga upplevelser. Men samtidigt känner jag att det är dags att ta nästa steg, nästa utmaning.

ANNONS

"Fått ett bra intryck"

Nu kom chansen – vad som händer sedan, det vet man aldrig säger hon till GP. Förutom onsdagens besök var hon även hos klubben nyligen.

– Jag har fått ett bra intryck, precis som i Sävehof är allt väldigt seriöst, säger hon.

Köpenhamn ligger i toppen av den danska ligan som ofta beskrivs som jämn och tuff där flertalet lag håller "Sävehof-klass".

– Det är klart att det lockar med tufft motstånd, genom Sävehof och landslaget har jag redan internationell rutin som blir bra att utgå från. Det publika intresset i Danmark är stort och det brukar komma mycket folk på matcherna, säger Johanna Bundsen som i den nya ligan också möter spelare som hon känner väl från både Sävehof och landslaget.

Vid onsdagens besök i Köpenhamn var hon och inspekterade hemmaarenan, träffade spelare och representerar för klubben och mötte danska journalister som förstås var nyfikna på den svenska landslagsmålvakten.

Fokus ligger på nytt SM-guld

Väl hemma i Sverige igen är det fullt fokus på Sävehof och helgens viktiga cupmatch mot tyska Oldenburg.

– Nu när allt är klart och offentligt känns det lättare. Nu ligger allt fokus på Sävehof – och ett nytt SM-guld, säger hon.

Det skulle i så fall bli hennes nionde guld för klubben som hon tjänat i snart ett decennium.

ANNONS

– Det hade varit helt underbart att få avsluta så, säger Bundsen.

För Sävehof blir det förstås ett tufft tapp att bli av med sin landslagmålvakt.

– Det är en väldigt duktig målvakt och en bra person som vi blir av med, men samtidigt är jag glad för Johannas skulle skull och önskar henne lycka till, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson.

ANNONS