Stenberg poängräddare med fem sekunder kvar

Med fem sekunder kvar blev Albin Stenberg poängräddare åt RIK i en jämn, svängig och rafflande bortakamp mot Ystad som slutade 31-31.

|

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i Ystad arena på onsdagskvällen.

Såväl Ystad som RIK hade fyra raka segrar inför mötet och ur den aspekten var det oavgjorda resultatet logiskt.

RIK inledde bra, spelade offensivt och aggressivt med ett utgrupperat försvarsspel som effektiv mötte hemmalaget.

– De första cirka 25 minuterna gör vi riktigt bra. Även om det straffade sig då och då och då så vågade vi satsa och kontra på ett effektivt sätt, berömmer huvudtränaren Jasmin Zuta.

Under resterande del av den förta halvleken blev dock RIK:s spel ineffektivt och den tremålsledning laget hade i slutet krympte till ledning med ett mål i paus, 14-13.

Början av andra halvlek blev rena chockstarten för RIK.

På två minuter och nio sekunder gjorde Ystad fyra mål och gick upp i ledning med 17-14.

– Där var vi inte riktigt med. Om vi hade den första halvleken så var det Ystad som hade en stor del av spelet i den andra, säger Zuta.

Målfabrikationen var dock jämn – lagen följdes åt och publiken kan knappast klaga på spänningen i den täta och tuffa matchen.

I RIKvar bland andra hårdskjutande Rickard Lönn i gott slag och dundrade insex mål, samtligai den andra halvleken.

Slutet på matchen var rena thrillern där RIK höll på att ställa till det för sig med ett antal misstag.

Med bara fem sekunder kvar blev Albin Stenbergpoängräddare genom att vräka in kvitteringsbollen, 31-31.

Därmed har RIK kvar sin fina förlustfria svit inför måndagens derby mot Sävehof.