Sonen besegrade pappa i familjekampen

ANNONS
|

Sävehofs målkung Olle Forsell Schefvert har visat strålande form under årets säsong och med sina 72 fullträffar placerade han sig inför kvällensmatch som femma i Handbollsligans skytteliga.

Mot HIF Karlskrona, med pappa Ulf Schefvert på tränarbänken, fortsatte målkungen visa att formkurvan pekar spikrakt uppåt.

Bortalaget hade inledningsvis förtvivlat svårt att hantera Sävehofs nummer 25 och efter den första halvleken hade Forsell Schefvert prickat in fem mål, där flera av fullträffarna dessutom var riktigt tjusiga, och därmed lagt grunden för att Sävehof kunde ha överlägsna 20-10 med sig till pausvilan.

– Vi trummade på direkt i början och kopplade ett ordentligt grepp. Vi var jäkligt laddade, säger Olle.

ANNONS

Och du kanske var extra laddad med tanke på vem som fanns på motståndarnas tränarbänk...?

– Nja, man tänker inte på det under matchen. Det är mest innan och efter.

Sävehof-stjärnan var nöjd med sin egen prestation:

– Jag fick till det bra i början och kom in i ett bra flyt, sedan fick jag ganska tacksamma lägen också.

Även om Forsell Schefvert den yngre bara mäktade med ett mål efter paus så skulle den överlägsna halvtidsledningen komma att bli ännu större under den andra halvleken. Johan Fagerlund och Viktor Ottosson rivstartade med att pricka in ett mål vardera direkt efter halvtid. Det gav 22-10 på resultattavlan och efter det var det aldrig något snack.

Gästerna från Blekinge försökte hitta en väg tillbaka in i matchen, men man var aldrig i närheten av att komma ikapp. I stället fortsatte hemmalaget att utöka sitt målmässiga övertag och när visslan för full tid ljöd hade Sävehof krossat motståndet och vunnit med 38-21. Klar seger för göteborgarna och lika klar seger för Forsell Schefvert den yngre i familjekampen.

– Förra året vann vi en match och en blev oavgjord när vi möttes då. Och nu vann vi, så det ser bra ut. 1-0 till Schefvert junior.

ANNONS

Har du snackat något med pappa efter matchen?

– Ja, men det blev ganska kort. Han kände väl att där inte fanns så mycket att snacka om, säger Olle och skrattar innan han fortsätter:

– Men det blir kanske några sms senare...

Vem är sämst förlorare av er då?

– Han är bättre på att dölja sin frustration än vad jag är. Han visar det inte lika tydligt. Men jag har hört från flera olika håll, bland annat av min kära mor att han blir riktigt sur när han förlorar, haha.

ANNONS