Solid försvarsinsats fixade segern för RIK

Redbergslid tog en komfortabel seger med 25-14 mot Hammarby efter en imponerande försvarsinsats. – Vi har varit ojämna i början av säsongen så det var verkligen skönt att försvarsspelet fick en riktig fullträff, säger RIK:s målvakt Tobias Thulin till GP.

|

Efter en minut och tio sekunder gjorde Tobias Johansson matchens första mål när han prickade in 1-0 till RIK mot Hammarby hemma i Lisebergshallen. Och efter det släppte Redbergslid aldrig greppet. Från första till sista minut behöll göteborgarna initiativet och ledningen i matchen. Och efter 60 minuterhade man bara släppt 14 mål bakåt.

– Vi spelade väldigt bra försvarsspel hela matchen igenom, det la grunden för det här, säger Tobias Thulin.

När släppte du så få bollar senast?

– Haha, jag kan faktiskt inte minnas när jag släppte så få mål senast, men det var definitivt ett tag sen.

Gästerna från Stockholm var med i matchen inledningsvis men redan efter drygt en kvart hade Redbergslid klivit ifrån till 8-4. Sedan rullade det på. När domarna blåste för halvtidsvilan stod det 15-6 i hundraårs-jubilarens favör.

Den andra halvleken blev mest en enda lång transportsträcka där bortalaget aldrig kom närmare än att ha sex bollar upp.

– Vi fick en liten, liten dipp under fem-tio minuter efter paus där de kom lite närmare, men det kändes som att vi hade kontroll, säger Thulin.

RIK kunde vinna med 25-14, inkassera två nya poäng och man placerar sig därmed på åttonde plats i en jämn tabell. Linus Arnesson blev med sina sju mål matchens bästa målskytt.