"Slangens" kritik mot spelarna – efter derbyförlusten

RIK stod upp länge mot Alingsås – men föll igenom fullständigt under slutkvarten. Efteråt var assisterande tränare Magnus Wislander kritisk mot det egna lagets insats.
– Det räcker inte att man bara "står upp bra", man måste vara lite smart också ... , säger "Slangen".

ANNONS

Med kvarten kvar av det känsloladdade derbyt mellan Alingsås och Redbergslid i Estrad var det helt jämnt, 17–17.

Tio minuter senare var det hemmaledning med sju bollar – ett ryck RIK, som drabbades av flera utvisningar och ett rött kort på Niclas Fingren i den andra halvleken, aldrig var nära att svara på.

Slutsiffrorna skrevs till 26–23.

– Man är väldigt besviken just nu. Samtidigt är det här också ett bevis på var vi står för tillfället. Vi har tufft att göra mål framåt och vi har en ganska tunn trupp i slutet. Det blir extra tungt att vi får ett rött kort på en av spelarna vi räknar med att ha i försvaret, säger assisterande tränare Magnus Wislander.

ANNONS

"Man måste vara lite smart också ... "

Han fortsätter:

– Jag tycker att killarna står upp på ett bra sätt, men sedan är Alingsås lite bättre – och lite smartare.

Och "Slangen" är tydlig med att han kräver mer än såhär av sina spelare.

– Det räcker inte att man bara "står upp bra", man måste vara lite smart och spela bra handboll också ... Vi gick i fällan för ofta och gjorde dumma saker och lite för enkla misstag.

Han menar att laget till kommande matcher behöver höja sig – på flera fronter.

– Vi behöver bli bättre på att utnyttja vårt sex mot fem-spel, och komma till fler bättre lägen i anfallsspelet generellt.

– Sedan är sanningen den att vi också behöver vinna målvaktsmatchen, om vi ska ha en bra chans ...

Men trots RIK:s tunga start på serien, med två förluster och ett kryss på de tre inledande omgångarna, är Wislander ändå inte allt för bekymrad.

– Givetvis hade vi önskat att vi hade fler poäng. Men det finns vissa bra saker och vissa dåliga saker att med sig. Det här är ingenting vi behöver vara nervösa för – inte än.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS