Signell allt närmare landslaget

Sävehoftränaren kan börja packa för OS. Förbundet vill att han tar över som förbundskapten för landslaget - och Signell jobbar gärna dubbelt.

ANNONS
|

GP kunde häromdagen avslöja att handbollförbundet riktat in sig på Henrik Signell som ny förbundskapten. Detta sedan Helle Thomsen oväntat stoppats av sin klubb Midtjylland.

Påmåndagen skriver Sportbladet att Sävehoftränaren kommer att presenteras inom kort.

Och att både förbundet och Signell vill samma sak råder ingen tvekan om.

– Vi har tidigare haft en dialog om att jag skulle ha en assisterande roll till Helle, och nu när hon tackade nej så bollades det vidare till mig. Det är väl inte jättenära, för det återstår mer än detaljer, men jag är intresserad och alla parter är angelägna om att det här ska gå så fort som möjligt, säger Henrik Signell till GP.

ANNONS

Signell, och Sävehof, är måna om att få in en assisterande tränare som kan avlasta Signell när han tar över förbundskaptensrollen. För planen är att fortsätta vara huvudtränare i det framgångsrika klubblaget.

– Ja, det är min förhoppning och tro att det ska fungera. Det finns ju andra exempel på det och det är en fördel att vara inne i det hela tiden, säger Signell.

Han hade dock gärna sett att Thomsen fortsatt.

– Det hade varit det optimala. Hon känner ju alla tjejerna i laget och det hade inneburit en form av kontinuitet. Och personligen så hade det varit lite enklare att kombinera med mitt jobb i Sävehof.

Nu blir det ingen inkörsperiod i landslaget, Signell får huvudansvaret direkt, även om det återstår en del arbete innan allt fallit på plats, inte minst för klubbens del.

Klubbdirektören Stefan Albrechtson:

– Vi sitter med den frågan nu. Vi pratade om det i går och i dag och det har funnits alla varianter. Ska han bara vara förbundskapten över OS eller fullt ut? Jag vet att de har frågat honom, men det är inget som gjorts klart än.

Signell tror dock att frågetecknen vara helt uträtade inom en snar framtid.

ANNONS

– För tjejernas och lagets skull är det viktigt att vi kan börja jobba framåt så snart som möjligt.

Om allt vill sig väl kanske det kan vara klart inom en vecka, säger Signell - som kan börja packa väskan för Rio.

– Ja, det blir en häftig sommar!

ANNONS