Sandra siktar på genombrottet

ANNONS
|

I skuggan av rubrikerna om landslagsdebuterande Elin Karlsson, har vänsternian Sandra Kvarnström låtit sin bössa tala under försäsongen. Nye tränaren Magnus Lindqvist har breddat lagets spel och dragit upp farten ytterligare, förändringar som passar 22-åringen.

Men framför allt har Lindqvist gett henne något hon saknat tidigare – förtroende.

–Det har påverkat mig jättemycket. Jag är en förtroendemänniska och känner jag inte att jag har förtroende så vågar jag inte. Nu har jag fått fria händer att göra det jag är bra på, jag vet att jag är på planen för att skjuta, säger Sandra Kvarnström.

Heid har under flera år haft en väldigt bred niometersuppställning och konkurrensen har varit därefter. När Kvarnströms kusin, Mikaela Bernhardsson, valde att sluta efter förra säsongen, så öppnade det upp för en större roll i laget.

ANNONS

–Det är jättetråkigt att hon har slutat men för min del, handbollsmässigt, så var det nog bra, säger Sandra Kvarnström.

Den nytändning och självförtroendeskjuts hon har fått har inte gått nye tränaren förbi.

–Hon har kämpat på bakom i några år, i dag är det inte många spelare som nöjer sig med det, och nu kommer möjligheten. Hon har en riktig dunderbössa, säger Magnus Lindqvist.

Kvarnström berättar att det funnits tillfällen då hon varit nära att ge upp och sluta med handbollen, men att hon i dag är jätteglad att hon i stället knutit näven.

–Förr var jag rädd för att misslyckas, för då blev man utbytt, då slutade jag skjuta om jag missat – och då blev man också utbytt. Så egentligen spelade det ingen roll. Här får jag lov att missa och då vågar jag mycket mer.

Efter det snöpliga uttåget ur slutspelet i våras, där Heid förlorade tre raka kvartsfinaler men totalt bara med fyra mål mot Skövde, känner laget ett revanschsug i år, att äntligen ta sig över tröskeln till nästa steg.

–Fortsätter vi så här kan vi vara med där, högt uppe i toppen. Vi vill till semifinal och jag tror vi har en jättebra chans att ta oss dit, säger Sandra Kvarnström.

ANNONS

Heid-målvakten Alexandra Castegren fick en boll i huvudet i matchen mot Kroppskultur nyligen och befarad hjärnskakning gör att hon missar dagens premiär.

ANNONS