Elva mål av Emma Fernis när Sävehof tog hem segern.
Elva mål av Emma Fernis när Sävehof tog hem segern.

Sävehofs sköna sjunde serieseger

Sävehofs damer fortsätter att imponera och tog sjunde raka seriesegern genom att köra över Eslöv i sista matchen med 31-19. Nu väntar slutspelsderby mot Heid.

ANNONS
|

Som seriesegrare fick Sävehof välja motståndare i kvartsfinalen och inte oväntat bestämde sig spelarna och tränaren Henrik Signell för lokalkonkurrenten Heid, som slutade åtta i tabellen, när valet gjordes efter matchen på måndagskvällen.

- Vi vann över Heid så sent som i måndags med klara 37-23 och känner att vi har en bra chans mot dem. Sedan spelar även det korta avståndet in, det är skönt att slippa långa resor, säger Signell.

Samtidigt är det derby…

- Så är det, men det ser vi bara som positivt och hoppas på mycket publik, säger Henrik Signell, inför matchserien som avgörs i bäst av fem och där Sävehof börjar hemma.

ANNONS

Sjunde året i rad!

Segern mot Eslöv innebar alltså att Sävehof vann serien – för sjunde året i rad!

- Det känns förstås väldigt bra, inte minst med tanke på att det varit en ganska kämpig säsong känns det väldigt bra att står där som etta till slut, sägeren glad Henrik Signell.

För bara en dryg vecka sedan såg Lugi (som inleder sin kvartsfinal mot Kristianstad) ut som segrare. Men en oväntad förlust för Lundalaget och två segrar för Sävehof gjorde att seriesegern gick till Partille.'

- Vi hade en period kring årsskiftet med tätt matchande och många skador. Men nu har det vänt och det och det känns som att vi är på gång. Förhoppningsvis kan några av våra långtidsskadade vara tillbaka i slutspelet, bland dem Loui Sand och Julia Eriksson.

Inget snack

Mot Eslöv var det inget snack.

Även om Sävehof inledde darrigt och faktiskt låg under med 6-4så kom seriesegrarna igen. Den andra halvleken var ren klasskillnad.

Emma Ekenman- Fernis fortsätter att imponera och gjorde elva mål. Även målvakten Johanna Bundsen noterades i målprotokollet.

Om Sävehof går hela vägen och vinner SM-finalen i Malmö den 27 maj så blir det damernas nionde raka SM-titel.

Tangerar rekord?

I så fall skulle Partilleklubben tangera det antal SM-titlar som SödertäljeBasketbollklubb (SBBK) har på damsidan. Damlaget (som i dag heter Telge, kort och gott) vann nio SM-guld åren 1977-85.

ANNONS

Inför nästa säsong har Sävehof förstärkt med Amelia Lundbäck (Jodå, det är legendaren Rustan Lundbäcks dotter) som närmast kommer från Kungälvs HK i allsvenskan och som tidigare har spelat med Heid i elitserien.

- En framtidsspelare med god spelförståelse och stor potential att utvecklas ytterligare hos oss, säger tränare Henrik Signell.

ANNONS