Sävehofs sköna revansch

Sävehof fick sin revansch mot VästeråsIrsta. Mycket tack vare veteranen Elin Hallagård, 28, som styrde och ställde – och gjorde sex mål när hemmalaget vann med 30- 23.

ANNONS
|

Fyra av målen gjorde hon under ett viktigt läge i slutet av den första halvleken – på mindre än en och en halv minut.

-Det rullade på bra där, gör man ett mål och sedan snabbt ytterligare ett så rinner adrenalinet till och självförtroendet växer. Då är det bara att fortstätta, säger Elin Hallagård som samtidigt var förvånad över den intensiva målproduktionen.

- Dels brukar jag inte göra så många mål i matcherna, dels har jag varit krasslig ett tag och visste inte riktigt var jag stod fysiskt. Men tydligen gjorde vilan gott, säger hon med ett skratt.

VästeråsIrsta är enda laget som besegrat Sävehof hittills under säsongen – så hemmasegern i Partille arena på onsdagskvällen satt extra bra.

ANNONS

Av flera skäl.

- Den här säsongen har varit rena berg- och dalbanan, det har gått upp och ner på flera sätt, i matcherna och mellan matcherna. Men nu har vi vunnit tre matcher i rad och det känns som att självkänslan börjar komma tillbaka i laget igen, säger hon.

Matchen gick upp och ner – Sävehof slarvade en del samtidigt som gästerna spelade distinkt och bra och ledde i paus med 13 -12.

Det var spel- och resultatmässigt jämnt mellan lagen en bra bit in i den andra halvleken men med en kvart kvar tog Sävehof befälet, som så många gånger förr, och drog ifrån.

Och precis som tidigare under matchen var det Elin Hallagård som styrde och ställde från nio meter. Stark och säker stångades hon med motståndarna , gjorde mål och fördelade bollar, inte minst till Ida Odén och Jamina Roberts som gjorde fem respektive sex mål i matchen

- Det var det gamla gardet som ägde där ett tag, vi hade ett bra flyt, säger Elin Hallagård som gjorde sex mål. Lika många kom från Olivia Mellegård på kanten som tycks vara i gott slag igen efter sin hjärnskakning.

Närmast väntar EHF-cupen och returen mot tyska Oldenburg hemma på söndag.

ANNONS

- Vi är stärkta efter vinsten i Tyskland – och inte minst efter segern mot Västerås-Irsta. Vi ska ta dem, säger en segerviss Elin Hallagård.

ANNONS