Sävehofs Jonathan Edvardsson har utsetts till årets komet
Sävehofs Jonathan Edvardsson har utsetts till årets komet Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehofs Jonathan Edvardsson årets komet

Efter landslagsdebut och utlandskontrakt – Jonathan Edvardsson tilldelas Årets komet i Handbollsligan.

ANNONS
|

Årets komet i svensk handboll är utsedd och på herrsidan blev det Sävehofs lagkapten Jonathan Edvardsson.

Utmärkelsen som delas ut av Svenska spel och Svenska Handbollförbundet går till den spelare som under säsongen fått sitt definitiva genombrott och som genom sitt spel och sin prestation profilerat sig som en betydande spelare i sitt lag, men också i ligan.

LÄS MER:Sävehof-tränaren Rasmus Overby om framtiden

Lagkapten Edvardsson debuterade i A-laget redan 2014 och är nu inne på sin sjunde säsong i Handbollsligan.

Utöver en serieseger och stundande SM-finaler så var Edvardsson en del av landslaget som tog ett sensationellt VM-silver i januari.

Lämnar efter säsongen

Jonathan Edvardsson, som hittills i handbollskarriären bara representerat moderklubben Sävehof, går efter säsongen till Tyska Hannover i Bundesliga.

ANNONS

LÄS MER:Bertram Oblings vändning i första finalen

På damsidan gick utmärkelsen till H65 Höör-spelaren Isabella Andersson som varit en nyckelspelare för Höör under säsongen och som även hon debuterat i landslaget i år.

Motivering Edvardsson: ”En ledare ut i fingerspetsarna som är omtyckt och respekterad av såväl med- som motspelare. Han bar moderklubben Sävehof till en lika överraskande som imponerande serieseger i Handbollsligan och fanns med i den svenska matchtruppen under hela VM-turneringen i Egypten där Sverige tog ett sensationellt silver. Han leder sina medspelare både på och utanför planen och har levererat såväl defensivt som offensivt under en längre tid och tack vare dessa fina egenskaper spelat till sig ett kontrakt i Bundesliga till kommande säsong.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS