Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: MICHAEL ERICHSEN

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Sävehof vann dramatiskt derby

  Önnered kom tillbaka starkt i slutet – men Sävehof höll undan och vann derbyt i Partille arena med uddamålet.
  – Det är klart att det är skönt att trycka dit dem, säger Johanna Ahlm.

  IK Sävehofs säsong har varit mycket upp och ner och för en tid sedan var laget i en djup formsvacka. Men de senaste veckorna har inneburit en ordentlig uppryckning – och i derbyt mot Önnered kom ytterligare en seger.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Väldigt, väldigt skönt att vi vann, säger Johanna Ahlm.

  Men segern satt långt inne.

  En bit in i första halvlek hade Partilleklubben ledningen med fem bollar och full kontroll på händelserna. Önnered hade dock inga planer på att ge upp och när gästernas Viktoria Larsson två minuter från slutet satte bollen i nät var Sävehofs ledning nere i ett måls skillnad.

  – Vi var riktigt nära på att klanta till det. Det böljade mycket fram och tillbaka och vi bjöd in dem i matchen. Varje gång vi fick till ett övertag gjorde vi några ganska oprovocerade tekniska fel och så kom de tillbaka. Vi har fortfarande en hel del i vår stabilitet att arbeta med, säger Ahlm som klev fram när det gällde som mest och prickade in 27–25 på straff 50 sekunder från slutet.

  "Krävs en nivå till"

  Tack vare fullträffen spelade Linnea Säreborns reducering fram till 26–27 ingen roll och Sävehof kunde vinna derbyt.

  – De har en del spelare och ledare som har varit i Sävehof, så det var skönt att trycka dit dem. Men jag hade gärna bjudit publiken på en lite mer stabil insats, säger Ahlm.

  Vinsten gör att Sävehof placerar sig på fjärde plats efter 19 omgångar. Sex poäng före Önnered som innehar sjätteplatsen.

  –Nu börjar det se okej ut i tabellen igen, säger Ahlm innan hon fortsätter:

  – Men om vi vill någonting i slutspelet krävs det en nivå till. Det är jättebra att vi har börjat vinna och att vi har en bra svit bakom oss, samtidigt är vi väl medvetna om att det krävs mer.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.