Sofie Börjesson kommer från och med nästa säsong vakta Sävehofs mål.
Sofie Börjesson kommer från och med nästa säsong vakta Sävehofs mål. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof värvar målvakt från Kungälv

Sävehof blir en målvakt rikare till nästa säsong. På måndagen presenterades värvningen av Sofie Börjesson från Kungälv.
– Det ska bli kul med en nystart, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Sävehof förstärker till nästa säsong. Sofie Börjesson lämnar Kungälv för Partille – och blir därmed Sävehofs tredje Kroppskulturfostrade spelare de senaste åren. Sedan tidigare har Jenny Alm och Johanna Bundsen gått samma väg. Sofie Börjesson hoppas nu kunna bibehålla den imponerande form hon haft i Kungälvs mål i år.

– Jättekul att få komma till Sävehof och fortsätta utvecklas. Det ska bli kul med en nystart och att få en ny miljö. Valet föll på Sävehof pga. bra träningsmiljöer och bra förutsättningar för att lyckas. Jag ser fram emot kommande säsonger och hoppas på nya erfarenheter, säger Sofie Börjesson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Sofie Börjesson har i år det imponerande räddningssnittet på 40 procent – vilket placerar henne som en av seriens främsta målvakter.

– Vi har följt Sofie en tid och är väldig nöjda och glada att vi har skrivit kontrakt med henne. Hon är en stor målvaktstalang och med rätt träning har hon stora förutsättningarna för att bli en riktig toppspelare. Sofie har några individuella kompetenser, bland annat hennes storlek och hon är bra på att placerar sig i målet. Hon har presterat på en väldigt hög nivå under säsongen och det skall bli roligt att följa hennes vidare utveckling med de förutsättningar vi har i Sävehof, säger klubbens tränare Rasmus Overby.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS