Sävehof tog tung skalp mot Kristianstad

Svajig form och ingen William Bogojevic – trots det slog Sävehof, där Oskar Sunnefeldt och August Eli Björgvinsson glänste, till med en dunderskräll och besegrade Kristianstad i Partille arena.
– Jag var in the zone, i dag, säger Björgvinsson.

ANNONS
|

IFK Kristianstad har stormat fram genom serien, bara förlorat en match och tagit ett fast grepp om serieledningen i Handbollsligan. Men i Partille arena mot Sävehof stötte de på patrull.

Hemmalaget, som närmast kom från två raka förluster och defensivt svaga insatser mot IFK Skövde och Alingsås, visade klass och besegrade den regerande mästaren med 28–24.

– En helt underbar seger. Just att det var mot Kristianstad som är Sveriges bästa lag gör det lite extra, säger Oskar Sunnefeldt.

Talangen var en av många som imponerade stort i ett sjukdoms- och avstängningssargat Sävehof. Christoffer Brännberger (avstängd) och Sebastian Karlsson (sjuk) och William Bogojevic (sjuk) saknades alla.

ANNONS

Med tio mål satte Sunnefelt gång på gång Kristianstads försvar i gungning.

– Det är klart, att göra tio mål mot just Kristianstad höjer självförtroendet ännu mer. Jag vill bara göra min grej och i dag bidrog det till att vi vann, säger Sunnefelt.

En annan som spelade en nyckelroll i segern var målvakten August Eli Björgvinsson. Islänningen inledde matchen på bänken men bytte av Simon Möller i slutet av första halvlek.

LÄS MER:Tränarens hyllning till veteranen

"Jag var in the zone"

Innan paus räddade Björgvinsson tre av fyra skott och i den andra halvleken fortsatte han att imponera.

Det tog sex och en halv minut in i andra akten innan Kristianstad fick hål på burväktaren. Det tog tio minuter innan de satte ytterligare en balja.

Då ledde Sävehof med hela 21–14.

– Det kändes riktigt bra hela matchen, säger Björgvinsson som ställdes mot flera isländska kompisar i Kristianstad.

En match i matchen han också vann. Olafur Gudmundsson, Teitur Einarsson och Arnar Freyr Arnarsson hade svårt att överlista landsmannen.

– Jag pratade med dem lite innan matchen, men inte nu efteråt, säger Björgvinsson och ler.

Sunnefelt klev fram i slutet

Han fortsätter:

– NBA-spelare brukar säga att de är "in the zone" och så kan man säga att jag kände i dag. Jag var "in the zone". Då är det inte många saker som kan gå fel, när du är där. Men börjar du tänka för mycket kan du tappa det. Mitt mål var att hålla huvudet uppe och fortsätta till slutsignalen.

ANNONS

Det gjorde han.

För även om Kristianstad kom tillbaka starkt och krympte Sävehofs ledning från 23–16 till 24–22 var det de svartgula som fick segerjubla.

Oskar Sunnefelt dundrade in 25–22. Viktor Ottosson satte spiken i kistan när han en och en halv minut från slutet prickade in 27–24.

Sävehof stoppade Kristianstad, vann matchen och tog två viktiga poäng i kampen runt slutspelsstrecket.

– Det här betyder mycket. Det var en riktigt bra värdemätare. Det är svårt att sätta ord på det, avslutar Oskar Sunnefelt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS